Kristīne Prauliņa un grupa “The Soulful Crew” izdod jaunu singlu “TevPiestāv”
Rīta šovs "Tik Tik Tik"

Kristīne Prauliņa un grupa “The Soulful Crew” izdod jaunu singlu “TevPiestāv”

05.03.2024

Dziedātāja Kristīne Prauliņa ar grupu “The Soulful Crew” izdod singlu “Tev Piestāv” un dziesmas video, piesakot savu jauno dziesmu programmu latviešu valodā.

“Tev Piestāv” ir pirmais vēstnesis jaunajam The Soulful Crew mini-albumam latviešu valodā, kas iznāks jau šī gada rudenī. “Rakstīt dziesmas dzimtajā valodā ir bijis tāds kā sapnis un izaicinājums vienlaicīgi. Esam priecīgi, ka fokuss uz dzimto mēli mūzikā ir vainagojies ar vairākām dziesmām, kurās esam saglabājuši savu caur “A Warmer October” un “Textures” albumiem nostiprināto soulmūzikas un r&b skanējumu, stilistiku, un tomēr pievienojuši mūsu pašu valodas krāsas. Esmu sajūsmā par šo jauno ceļa nogriezni! Kā vienmēr, – baudām iespēju nākt kopā, radīt, muzicēt.”: par jauno sezonu stāsta Kristīne Prauliņa.

“Tev Piestāv” dziesmas ideja radās Covid lockdown periodā un tās autors ir grupas bundzinieks Kaspars Kurdeko. Kaspars par dziesmas rašanos stāsta – “Labas idejas reizēm atnāk negaidīti un nepiespiesti. Dungojot basa līniju un pavadījumu, sajutu, ka dziesma būs par divu cilvēku emocionālo saikni. Tapšanas brīdī neviena no muzikālajām skicēm netika rediģētas vai izdzēstas, tas liecina, ka dažreiz šie mirklīgie radošie impulsi ir vistrāpīgākie. ”

“Vienā jaukā dienā Kaspars grupas čatā atsūtīja šo ideju, būtībā jau gatavu dziesmu – tik grūvīgu un sulīgu, ka ātri vien ar Valteru (grupas basists – Valters Srpūdžs, dziesmas teksta līdzautors) piemetām klāt savas domas un tapa arī teksts”, – stāsta Kristīne.

Ierakstā piedalījies Kristīnes Prauliņas 2017. gadā izveidotais oriģinālmūzikas sastāvs – grupa “The Soulful Crew”, kurā muzicē taustiņinstrumentālists Toms Mikāls, basists Valters Sprūdžs, ģitārists Jānis Kalniņš, bundzinieks – Kaspars Kurdeko, un, protams, dzied pati Kristīne. Dziesmai “Tev Piestāv” tapis arī videoklips, kura režisors un videogrāfs ir Jānis Zālītis. Tas fotografēts stop motion (mainīgo bilžu) stilistikā PER FORM studijā Rīgā.

“Tev Piestāv” ierakstīts AMFO mūzikas studijā Rīgā un tā ieraksta un miksa inženieris ir Toms Lisments, bet skaņas masteru veicis Robb Robinson (ASV). Dziesmas mūzikas autors ir Kaspars Kurdeko, teksta – Kristīne Prauliņa un Valters Sprūdžs, aranžējums tapis kopīgā KP & The Soulful Crew darba procesā.

“The Soulful Crew” izpilda oriģinālmūziku angļu un latviešu valodā soul, blues, R&B, gospel, kā arī singer / songwriter mūzikas stilistikā. Grupas skanējums variē no intīmi trausliem dziesminieku motīviem, līdz pilnskanīgai, plašai soul mūzikas ekspresijai, atskaņojot gan melodiskas, liriskas dziesmas mazākā instrumentalizācijā, gan pilnskanīga grūva mūzika.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes