12.maijs. Daugaviņš: Sākumā pārdegām un spēlējām robotīgi
Pasaules čempionāts hokejā

12.maijs. Daugaviņš: Sākumā pārdegām un spēlējām robotīgi

12.05.2023, Foto: LHF

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pēc sakāves 0:6 mačā pret Kanādu atzina, ka šoreiz komandai par sliktu ir nospēlējusi sava arēna, jo ne visi spēlētāji ir izbaudījuši, ko nozīmē iznākt “Arēnā Rīga” pie pārpildītām tribīnēm, “kad tevi fani dzen un galva drusciņ aizpeld citā virzienā, jo tev rodas tik daudz enerģijas.” Viņš atzina, ka kļūdas spēles sākumā radās no tā, ka spēlētāji “pārdega” mentāli. “Ir grūti pret Kanādu no 0:2 atspēlēties, jo tu sāk kaut ko ķert, kaut kur riskēt, un tā nav komanda, kur to var pieļaut. Paši redzējāt – pāris pazaudētas ripas un ripa ir mūsu vārtos. Bet ir daudz, ko mācīties no šodienas,” sacīja kapteinis.

Viņš uzsvēra, ka pie rezultāta 0:5 komanda vēlējās par prieku līdzjutējiem gūt vismaz vienus vārtus. “Tad, kad sākām brīvāk spēlēt, bija mazāk kļūdu un vairāk sākām spēlēt ar ripu, bet tas bija trešajā periodā. Sākumā mēs tā kā robotīgi spēlējām – it kā ir brīvs spēlētājs, kam atdot piespēli, bet tu dari tā, kā ir sarunāts. Vienkāršī šādos brīžos ir jāieņem lēmumi, jo kanādieši arī kļūdās, un tās kļūdas ir jāizmanto, norādīja Daugaviņš.

Viņš arī ar humoru piebilda, ka šāds iznākums ir uzlabojums kopš 2006.gada Pasaules čempionāta, kad Latvija zaudēja Kanādai ar 0:11: “Nav ko bēdāties, mums ir supersvarīgs mačs rīt, galvenais ir ātri atgūties, izanalizēt kļūdas un nomierināt emocijas. Tagad visi būs pieraduši, kā ir spēlēt “Arēna Rīga”, un rīt ir jācīnās līdz galam!”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes