23.05.23. Vītoliņš: Puiši cīnījās kā zvēri, mēs dzīvojam tādiem mirkļiem!

23.05.23. Vītoliņš: Puiši cīnījās kā zvēri, mēs dzīvojam tādiem mirkļiem!

24.05.2023

Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc pagarinājumā izcīnītās uzvaras 4:3 pār Šveici atzina, ka viņam ir fantastiskas emocijas. “Mēs dzīvojam tādiem mirkļiem. Es negribu runāt par spēles skaistumu, jo tā bija rakstura spēle, kur tādā svarīgā momentā, kad zinām, ka mums vajag, atrodam spēkus un vinnējam kā komanda. Un es vēlreiz pārliecinājos par to, ka labi padarīts darbs secen neiet. Mēs esam tik daudz spēkus veltījuši sagatavošanās posmā, skrējuši krosus, viskautko stūmuši, cilājuši svarus. Tādu darba apjomu, kā mēs, nezinu, vai vēl kāda izlase ir paveikusi. Darbs vienmēr atalgojas, un šodien puiši cīnījās kā zvēri!” emocionāls bija Vītoliņš.

Viņš norādīja, ka pēc Šveices trešā vārtu guvuma nav iestājies panīkums, jo “tas tik ātri paiet, ka tu nesēj pat sanervozēties. Domāju, ka tie, kas sēdēja pie televizoru ekrāniem vai tribīnēs, nervozēja vairāk nekā mēs. Viss notika ātri, mums ātri izdevās atspēlēties, un tas bija svarīgi.” Taujāts par to, cik viegli spēlētājiem būs atgūties pēc tik emocionālas spēles, Vītoliņš atzina, ka r jāļauj emocijām vaļa: “Rīt mums ir jauna diena, mēs gatavosimies un ar svaigām domām iesim uz priekšu. Pozitīvās emocijas arī palīdz atjaunoties. Alu gan spēlētājiem šovakar nav ļauts dzert, jo mums viss vēl tikai sākas.”

Viņš arī solīja, ka Latvijas izlase arī nākamajā spēlē turpinās cīnīties par katru metru. “Puiši šodien parādīja, ka bez pašaizliedzības nevar uzvarēt. Zīlem ripa trāpīja pa otru pusi sejai, viņš jau ir no visām pusēm apsists. Bet tāds ir Zīle, un tādi ir puiši Šodien visi metās zem ripām, tas ir tas komandas gars,” uzsvēra treneris.

Vītoliņš arī atzina, ka šādos mačos vieglāk ir būt laukumā kā spēlētājam, nevis trenerim uz soliņa: “Kā treneris tu nervozē, bet spēlētājs uz laukuma dara savu darbu. No malas tu redzi, ka viņš metru ir nostrādājis par daudz, un tobrīd tev gribas viņam palīdzēt, bet tu to nevari. Viennozīmīgi, kā treneris tu nervozē vairāk nekā spēlētājs,” pauda Vītoliņš.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes