pirmdiena, 16. septembris
SākumsKultūraKas tajā laikā varēja zināt, ka tas būs tik nozīmīgs radio? Diriģents...

Kas tajā laikā varēja zināt, ka tas būs tik nozīmīgs radio? Diriģents Jānis Ozols atminas grandiozo “Radio SWH” atklāšanu

Pirms 31 gada Latvija bija savas salīdzinoši nesen atjaunotās neatkarības sākuma psomā, un šajā laikā kļuva pieejams daudz kas, par ko iepriekš varēja tikai sapņot, bet radās arī jauna un nozīmīga radio stacija – “Radio SWH”. Raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” toreiz 12 gadus vecais zēns un šobrīd diriģents Jānis Ozols atminas grandiozo radio atklāšanas pasākumu, kurā kopā ar zēnu kori piedalījies.

Notikumos pirms 31 gada, kas saistīti ar paša bērnību, iegremdējas Ozols: “Brīvvalsts faktiski nupat ir atjaunojusies, un tiek izveidots jauns radio – “Radio SWH”. Kas to tajā laikā varēja zināt, ka tas būs tik nozīmīgs radio šajā valstī? Bet Jānis Ozols, šis pats, kurš tagad ir 43 gadus jauns, tur apmēram 12 gadu vecumā atklāja “Radio SWH”, un bija uzbūvēta Skanstes ielā liela, liela skatuve.”

Viņš turpina: “Tā skatuve bija tā kā magnetofons – divviru magnetofoni. Tie, kas zina, kas ir magnetofons, es domāju, ka jaunieši pat nezina, kas tas ir, – kasetes varēja klausīties. Tad tiešām “Radio SWH” atklāja ar “Queen” “Radio Ga Ga”, un tie abi kasešu vāciņi vērās vaļā, un tur uz skatuves bija Simfoniskais orķestris, zēnu koris, un tā atklāja “SWH”, un es biju viens no tiem puikām, kas šo dziedāja.”

Kādas sajūtas pārņēmušas mazo zēnu, diriģents atceras, ka pasākuma bijis ļoti daudz cilvēku: “Es domāju, ka tas vispār bija kaut kāds viens no pirmajiem lielajiem pasākumiem, kāds Latvijā ir noorganizēts – tur bija “Dr. Alban”, “Ace of Base”, “2 Unlimited, “Army of Lovers”. Tur visa Latvijas man liekas bija, jo tāds pasākums nekad nebija bijis. Tur bija tik pilns ar cilvēkiem, un mēs, mazie, dziedājām – mums tā patika tas “Radio Ga Ga”. Es vispār esmu “Queen” fans – mēs ar klasesbiedru arī skolā fanojām, es pirku arī visas “Queen” kasetes un Fredija Merkūrija – tas faktiski “number one”… ka mēs vēl tiekam atklāt “SWH” un paši dziedāt “Radio Ga Ga”… Jā, tā ir tagad vēsture, bet liels notikums.”

Vairāk klausies raidījuma “Ar dziesmu par dzīvi” ierakstā:

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Jaunums pirms Baltijas Volejbola līgas sezonas – FRACHT Baltijas Superkauss

Straujiem soļiem tuvojas volejbola sezonas sākums un, kā vēl labāk sagatavoties, ja ne mērojot spēkus ar kaimiņiem! 14. un 15. septembrī, 14 dienas pirms...

POPULĀRĀKIE