svētdiena, 30. jūnijs
SākumsKultūraPasākumiKalnciema kvartāla galerijas vasaras pirmā personālizstāde – Sandras Strēles “Laimes spēle”

Kalnciema kvartāla galerijas vasaras pirmā personālizstāde – Sandras Strēles “Laimes spēle”

No 6. līdz 28. jūnijam Kalnciema kvartāla galerijā interesentus gaidīs mākslinieces Sandras Strēles personālizstāde “Laimes spēle”. Lai gūtu pilnīgu siltas vasaras ceturtdienas sajūtu un kultūras baudījumu, aicinām vakaru sākt ar personālizstādes atklāšanas apmeklējumu, vakaru turpinot Kārļa Kazāka trio un Helēnas Kozlovas koncertā. Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieci – no plkst. 18.00.

Kalnciema kvartālā – vietā, kur satiekas Kalnciema un Melnsila ielas, satiekas arī māksla un tās baudītāji. Arī šī izstāde ir iespēja apmeklētājiem gremdēties zilganzaļos toņos, smalkajos otas triepienos un gleznās un instalācijās attēlotajos, kā laikā apstādinātajos mirkļos.

Izstādē māksliniece Sandra Strēle aicina “izvērtēt ikdienišķo neziņu un nejaušu notikumu klātesamību, par kuru visdrīzāk nemaz neaizdomājamies un pat nepamanām. Līdz brīdim, kad apjaušam, ka esam ņēmuši dalību kādā spēlē, kuras iznākums ir nezināms un atkarīgs ne tikai no mums, bet no vēl daudziem citiem reizinātājiem un reizināmajiem. Laiks gleznojumos un starp tiem šķiet sastindzis un vienlaikus velkamies”.

Sandra Strēle, Latvijas Mākslas akadēmijas absolvente ar iegūtu maģistra grādu Glezniecības nodaļā, kā arī ar pieredzi, kas gūta kā apmaiņas studentei Antverpenes Karaliskajā Mākslas akadēmijā, ir viena no redzamākajām Latvijas gleznotājām.

Sandras Strēles talants ir atzīts arī profesionāļu vidū – 2012. gadā saņemta Borisa un Ināras Teterevu fonda vizuālās mākslas stipendija, 2014. gadā – Brederlo fon Sengbuša mākslas balva, 2016. gadā – SEB bankas stipendija glezniecībā, prestižā The Elizabeth Greenshields Foundation stipendija Kanādā ( 2019., 2021.) un 2019. gadā saņemta Jaunās gleznotājas balva. “Laimes spēle” ir tikai viena no vairākām personālizstādēm, ko māksliniece ir aizvadījusi savas karjeras laikā.

Izstāde būs pieejama apmeklētājiem katru darbadienu no 10.00 līdz 18.00 un sestdienās no 10.00 līdz 16.00. Svētdienās galerija slēgta. Ieeja izstādē ir bez maksas.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Stindzinoši un vienlaicīgi jautri – piedzīvojumi Latvijas Jūras akadēmijas studentu dzīvē

Jūrnieka profesijas apgūšana ir smags un atbildīgs darbs, uzkrājot plašu informācijas klāstu un iepazīstot pasauli no mazliet citāda skatupunkta, taču, vai un kā tikt...

POPULĀRĀKIE