piektdiena, 28. jūnijs
SākumsKultūraPasākumiPievienojies lielākajām Jāņu svinībām ārpus Latvijas - "Bērzes Strazdu Jāņu Festivāls 2024"!

Pievienojies lielākajām Jāņu svinībām ārpus Latvijas – “Bērzes Strazdu Jāņu Festivāls 2024”!

No 21. līdz 23. jūnijam Lielbritānijā, Northemptonšīrā “Daugavas Vanagu fonda” lauku īpašumā “Straumēnu” notiks ikgadējais “Bērzes Strazdu Jāņu Festivāls 2024”, kur latvisko tradīciju gaisotnē varēs atzīmēt kopā būšanu, draudzību un vasaras saulgriežus. Festivālā uzstāsies Latvijā populāri mūziķi un grupas, un apmeklētājiem tiks piedāvātas sporta aktivitātes, meistarklases un amatnieku tirdziņi, īpaša programma būs arī pašiem mazākajiem festivāla apmeklētājiem.

Ik gadu “Bērzes Strazdu Jāņu festivāls” ir lielākā ārzemēs dzīvojošo tautiešu satikšanās un svētku svinēšanas vieta. Festivāls kārdina ar smeķīgu latviešu ēdienu un skanīgu, aktuālu latviešu populāro mūziku, bet netiek aizmirsts arī par tradīcijām. Festivāla “Līgotavā” ar īpaši veidotu kultūras programmu šogad uzstāsies, dejos un dziedās latviešu tautas deju kolektīvi, kori un folkloras kopas no Apvienotās Karalistes: LDS Galophop, VPDK Jautrais Pāris, TDK Rakstā, SDK Virpulis, BDK Kastanītis, BDK Kaķīši, BDK Jumītis, Trio Pilnmēness un Burtonas teātris Strops. Kulminācijā, atzīmējot saulgriežus, tiks degts lielais Jāņu ugunskurs.

Populārās mūzikas programmā gaidāma liela žanriskā daudzveidība – roks, pops, kantrī, reps, regejs, un dažādu paaudžu mākslinieki. Piektdien, 21. jūnijā, uzstāsies grupas “Apvedceļš”, “Līvi”, “Sudden Lights” un “Bruģis”, savukārt sestdien, 22. jūnijā, grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi”, “RIGA Reggae”, “Z-scars”, Gacho, Zeļģis, Rassell un Sabīne Berezina. Līgo vakarā, 23. jūnijā, apmeklētājus priecēs grupa “Mazie Rakari”.

Apmeklētāju dziedātparsme tiks pārbaudīta Jāņu festivāla karaoke čempionātā – piektdienas vakarā disko teltī norisināsies iesildīšanās, bet sestdien – čempionu cīņa, uzvarētājam dodot iespēju vakara kulminācijā uzstāties uz Jāņu festivāla lielās skatuves.

Festivālā būs arī sava “Latvijas māja”, kurā Latvijas institūcijas – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Nodarbinātības valsts aģentūra, Zemgales plānošanas centrs un Vidzemes plānošanas centrs pastāstīs par jaunumiem un iespējām Latvijas izaugsmes, darba un ģimenes atbalsta jomās.

“Bērzes Strazdu Jāņu Festivāls” bērniem līdz 14 gadu vecumam ir bez maksas. Pašlaik biļešu cenas pieaugušajam 92£, pusaudžiem 65£, ģimenes biļete (2+1) 156£. Tāpat ir pieejamas atsevišķi piektdienas un sestdienas biļetes. Biļetes iegādei pieejamas tiešsaistē.

“Bērzes Strazdi” ir bezpeļņas asociācija un labdarības organizācija, kas radusies 2012. gadā kopā sanākot atraktīviem un darboties gribošiem Korbijā dzīvojošiem latviešiem. “Bērzes Strazdi” pamatmērķis ir organizēt kvalitatīvus latviešu sociālos pasākumus. Visi iegūtie līdzekļi tiek novirzīti pasākumu kvalitātes uzlabošanai un labdarības projektiem.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Novadu balss: Atklāts Valsts robežsardzes koledžas atjaunotais stadions

Kā ziņo VRK Rekrutēšanas un robežsardzes vēstures izpētes nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Puriņa, aizvadītās nedēļas beigās svinīgi atklāts Valsts robežsardzes koledžas atjaunotais Profesionālās...

POPULĀRĀKIE