svētdiena, 8. septembris
SākumsKultūraPasākumiĀgenskalna tirgus vasaras programma pusceļā – kas vēl plānā?

Āgenskalna tirgus vasaras programma pusceļā – kas vēl plānā?

Kopš 24. maija katru piektdienu Āgenskalna tirgus pārtop par aktuālāko vietu Pārdaugavā, kur kuplā lokā un radošā omā ieskandināt nedēļas nogali. Daudzpusīgā vasaras kultūras programma Portāls vasaras otrajā pusē sola vest cirka pasaulē, piedzīvot eksperimentālu augu skaņu performanci, pārsteigt ar vietējo apvienību radošām izrādēm, laikmetīgās mākslas sietspiedes sacensībām, lietu labošanas darbnīcu un vēl! Ieeja un dalība pasākumos bez maksas.

Dzīve kūsā arī Daugavas kreisajā krastā – katru vasaras piektdienu no plkst. 18.00 Āgenskalna tirgus aicina pavadīt vēlos vakarus urbānā atmosfērā, priekpilni satiekoties ar kaimiņiem, līdzdarbojoties jaunradē, baudot vietējās dabas veltes un daudzveidīgu norišu programmu. Piektdienu vakarus vieno nosaukums Portāls ar pavadošo saukli “vārti uz vasaru, prieku un jebko citu, kurp piektdienas vakarā vēlētos nokļūt”. Līdz šim Portālā apkaimes iedzīvotāji un viesi roku rokā dancojuši, iejutušies cirka mākslinieku lomā, lūkojuši teātra uzvedumus un retro mašīnu saietus, piedalījušies stikla liešanas, dīdžejošanas un gleznošanas darbnīcās, piedzīvojuši jestru itāļu-amerikāņu grupas koncertu un garīgus slāvu tautu dziedājumus.

Arī turpmākais vasaras kalendārs sola ne mazāk aizraujošus vakarus – 26. jūlijā viesi aicināti uz jau iecienīto pasākuma konceptu, kurā vienkopus līdzdarbosies lietu labošanas kafejnīca Repair cafe, mākslinieku stietspiedes print battle un Youngtimer vācu un itāļu retro automašīnu saiets. Turpretī augustā zaļojošā tirgus pagalmā ieplānota eksperimentāla augu skaņu darbnīca un performance ar Sabīni Moori jeb Waterflower, iespaidīga un līdz šim nebijusi lielformāta izrāde sadarbībā ar fondu INITIUM, radošās apvienības Kvadrifons interaktīvā izrāde ar pavāršova elementiem un vēl viens cirka vakars. Skaidrs ir viens – programma apsedz tik plašu interešu loku, ka savu tajā arvien var atrast ikviens, tāpēc atliek vien pulcēt ģimeni, draugus un kaimiņus un doties uz tirgu!

Papildu jaunraidei un dažādu kultūru iepazīšanai īpaša uzmanība pasākumu programmā šogad veltīta aktuālām kritiskās domāšanas un medijpratības tēmām. Piektdienās tās jau iepazītas vieglā un izklaidējošā veidā – caur repa improvizācijas cīņām un konspirāciju teātri, kā arī tikai plānoto Kvadrifrona ciemošanos. Savukārt trešdienās tēmas iespējams izzināt nedaudz izglītojošākā, tomēr ne mazāk jautrā formā – SkeptiCafe ekspertu darbnīcās un pasākumos. Nākamais SkeptiCafe pasākums paredzēts 31. jūlija, kurā pētnieciskā žurnāliste, Re:Baltica līdzdibinātāja Inga Spriņģe un Providus politikas pētniece Iveta Kažoka asprātīgi demonstrēs, kā notiek politikas, mediju un sabiedrības mijiedarbība. Vasaras pirmspēdējais pasākums 14. augustā tiks veltīts sociālo tīklu pratībai, kurā SkeptiCafe līdzdibinātājs un dezinfromācijas pētnieks Mārtiņš Hiršs dos padomus, kā neapmaldīties sociālo tīklu informācijas pārbagātībā un kā pretoties agoritmu vilkmei, lai sociālie tīkli kalpotu mums, nevis mēs tiem. Visbeidzot, skeptisko vasaru 28. augustā noslēgs pēdējais SkeptiCafe pasākums par sociālajiem tīkliem un to ietekmi uz mentālo veselību.

Vasaras programma tiek veidota kopā ar tirgus draugiem un māksliniekiem, kas atspoguļo pilsētas un apkaimes radošo dzīvi, saliedē cilvēkus un aicina pavadīt brīvo laiku pilsētā jēgpilni. Lai veicinātu pieredžu apmaiņu un iekļautību, pasākumi saistoši dažādām vecuma un interešu grupām – vietas un nodarbes pietiks gan tiem, kas meklē netraucētu atpūtu, gan tiem, kas vēlas darboties aktīvi. Paralēli pasākumiem atvērts tirgus, bāri, kafejnīcas un terase.

Bet kas Āgenskalna tirgū notiek nedēļas nogalēs? Ik svētdienu tirgū notiek vienīgais regulārais Rīgas krāmu tirgus, bet katra mēneša pēdējā svētdienā arī modes un dizaina pērļu andele TURBO vintage. Ar rudeni tirgū atgriezīsies plaša spektra tematiskie tirgi.

Ieeja un dalība visos pasākumos bez maksas.

Vasaras programmu atbalsta Rīgas dome un Vācijas vēstniecība Latvijā.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Diāna Černe publicē jaunu dziesmu un aicina uz solo koncertu pilī

Vasarai noslēdzoties, dziedātāja un dziesmu autore Diāna Černe izdod iedvesmojošu dziesmu “Tu esi viss”. Dziesma tapusi sadarbībā ar producentu Jānis Narbutu (White Wide Production),...

POPULĀRĀKIE