svētdiena, 30. jūnijs
SākumsKultūraPasākumiDžūkstē notiks pirmie “Roka dziesmu svētki”

Džūkstē notiks pirmie “Roka dziesmu svētki”

29. jūnijā Tukuma novada Džūkstē notiks pirmie “Roka dziesmu svētki”, kuros piedalīsies gan pazīstami rokmūzikas solisti: Jānis Buķelis, Bukums un Frišfelds, kā arī Atis Ieviņš, gan vietējie kori un ansambļi, gan jaunā grupa “Garu pagrabs”.

“Roka dziesmu svētku” programmu veidos tautā labi zināmas dziesmas – “Dzelzsgriezējs”, “Pēdējā pietura”, “Ziņģe Par Bailēm”, “Nāc Dejot”, “Balāde par Gulbi”, “Putni bez Spārniem” un daudzas citas, kurām vārdus zinām no galvas arī četros no rīta.

“Rokmūzikai, vēsturiski ir liela nozīme Latvijas kultūrā un latviskās identitātes stiprināšanā. Mums ir, ar ko lepoties, ir ko parādīt! Šogad Džūkstē notiks pirmie Roka dziesmu svētki, un es ceru, ka šie rokmūzikas dziesmu svētki būs kā labas tradīcijas sākums, kas varētu vērsties kuplumā un plašumā. Arī senās tautas dziesmas un mūsdienās tas, ko saucam par klasisko mūziku, kādreiz bija sava veida rokmūzika. Dziedāsim kopā latviešu rokmūzikas klasiku un stiprināsim rokmūzikas pozīcijas kopējā kultūras laukā. Lai apmeklētājiem patīkams un baudāms pasākums!“ novēl Uģis Higo Glāzītis, Latvijas Rokmūzikas asociācijas pārstāvis.

“Roka dziesmu svētkiem gatavojāmies ar lielu atbildību un dziesmas mācījāmies pēc iespējas tuvāk oriģinālajiem izpildījumiem, šādi izrādot cieņu to autoriem. Iepazīstot to, kas padara šīs dziesmas īpašas, paši ieguvām nenovērtējamu izaugsmi,“ saka grupa “Garu pagrabs”.

Svētkos piedalīsies arī vietējie kolektīvi Džūkstes Kultūras nama Jauktais vokālais ansamblis, Irlavas Kultūras nama sieviešu koris “Irlava”, Šlokenbekas muižas bērnu vokālais ansamblis “Dūkurīši”. Vietējie par “Roka dziesmu svētkiem” saka, ka tie būšot lielāklais vasaras notikums un priecājas par tradīciju atdzimšanu. Džūkstē 1871. gadā J. Bētiņa vadībā notikusi 170 koru sadziedāšanās, bet vēlāk divtūkstošo sākumā dārdējis rokfestivāls “Viesulis”.

Uz “Roka dziesmu svētkiem” ir aicināta visa ģimene – tie sāksies jau plkst.16 ar svētku gājiens ap Džūksti, piedaloties vietējiem uzņēmējiem. Plkst.17 instrumentāli vokālais ansamblis “Teic balsis” iesilda svētku publiku, plkst.18 svētku koncerts, bet plkst. 20.30 zaļumballīte/diskotēka ar DJ Senais.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Stindzinoši un vienlaicīgi jautri – piedzīvojumi Latvijas Jūras akadēmijas studentu dzīvē

Jūrnieka profesijas apgūšana ir smags un atbildīgs darbs, uzkrājot plašu informācijas klāstu un iepazīstot pasauli no mazliet citāda skatupunkta, taču, vai un kā tikt...

POPULĀRĀKIE