ceturtdiena, 27. jūnijs
SākumsKultūraPasākumiJāņu ieskandināšana Kalnciema kvartālā - Suitu sievu koncerts un zemnieku, amatnieku tirgus

Jāņu ieskandināšana Kalnciema kvartālā – Suitu sievu koncerts un zemnieku, amatnieku tirgus

Dienā pirms Jāņu vakara, 22. jūnijā plkst. 10.00-16.00, visi jāņotāji ielūgti uz svētku ieskandināšanu Kalnciema kvartālā brīvdabā kopā ar Alsungas suitu sievām. Trīs etapos plkst. 11.00, 12.00 un 13.00 suitu sievas kāps uz skatuves un lustīgi piedziedās tuvāku un tālāku apkārtni.

Reizē ar koncertu notiks tradicionālais sestdienu tirgus, kur apmeklētājiem būs iespēja iegādāties visu nepieciešamo svētkiem, sākot ar gardiem mājražotāju produktiem un beidzot ar svētku tērpiem un dāvanām, kas visi, protams, radīti Latvijā. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Visi, kas 22. jūnijā vēl nebūs devušies jāņotāju gaitās ārpus Rīgas, laipni gaidīti Kalnciema kvartāla Suitu tirgū. Par svētku sajūtas notveršanu gādās Alsungas suitu sievas, kas trīs reizes kāps uz skatuves, iepriecinot visus atnācējus. Suitu tradīcijas un kultūra ir ar ļoti senām saknēm, pirmoreiz uzstājoties 1924. gadā. 2009. gadā suitu kultūrtelpa ir iekļauta UNESCO nemateriālā mantojuma sarakstā, un arī suitu dziedājumi ir piedzīvojuši renesansi.

Suitu Sievas Kalnciema kvartāla
Foto: Publicitātes foto

Reizē ar koncertu kvartālā viesus gaidīs jau iemīļotie tirgotāji tradicionālajā sestdienas tirgū, kur būs pieejams plašs gardumu un darinājumu klāsts. Jāņu galda karalis – siers – būs atrodams Kazdangas siera, kaziņas Bonijas un Štefana siera stendos, savukārt “Nata cafe” būs sarūpējusi izslavēto šašlika alternatīvu jeb vegānisko sojšliku. Protams, kā tad Jāņi bez pīrāgiem – tos varēs atrast “Dankumu dārzos”, savukārt Maija būs sacepusi gardēžu iecienītos dižraušus.

Jāņu vakarā iesim pirtī (biedrības “Puķuzirnis” pirtslietas), rotāsimies ar ziedu un ozollapu vainagiem (“Eizenthal” vainagi un jāņu zāles), tērpsimies linu tērpos gan paši (“Lelat”, “Linen Isle”, “Sarma linen&wool design”, “Linotēka” lina apģērbi), gan tērpsim tajos mazākos (“Mans Engels”, “Tiny Bunny Kids” lina apģērbi bērniem).

Arī par ciemakukuļiem būs padomāts – kas plāno svinēt ciemos, tam “Nelleulla” piedāvās Jāņu dāvanu komplektus dažādām gaumēm. Šajā dienā tirgū būs satiekami arī vairāki iecienīti amatnieki, kuru dalība tirgū vienmēr tiek īpaši gaidīta – “DER design” būs atbraukuši ar raiburaibām pārstrādāta papīra somām un aksesuāriem, “Cepuru Darbnīca” ar pašdarinātām lina un ne tikai cepurēm, bet “Renate Rose” piedāvās sievišķīgus lina apģērbus un adījumus.

No plkst. 10.00 līdz 13.00 ābeļdārzā visus gaidīs “Henna Tev”, lai izrotātu jāņotājus ar hennu zīmētām latviešu zīmēm. Lustīgākai noskaņai verandā būs pieejams alus un sidrs.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Linda Ozola: “Mēs Latvijā esam iedzīvojušies tādā kā gaidīšanas kultūrā”

Šoreiz raidījumā “Saka Rīga” Ainārs Rutkēvičs iztaujāja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieci Lindu Ozolu par pašvaldības policistu godināšanu, civilās aizsardzības semināru, palīdzību Ukrainas bērniem un...

POPULĀRĀKIE