svētdiena, 30. jūnijs
SākumsKultūraPasākumiJūrmalā uzstāsies spožais teātra un kino aktieris Aleksandrs Fiļipenko

Jūrmalā uzstāsies spožais teātra un kino aktieris Aleksandrs Fiļipenko

9.jūlijā plkst. 19:30 Dzintaru koncertzālē notiks literāri muzikāls vakars, kurā piedalīsies spožais teātra un kino aktieris Aleksandrs Fiļipenko un izcili mūziķi no visas pasaules.

Fiļipenko vairākkārt ir kritiski izteicies par Vladimiru Putinu, publiski atbalstījis Krievijas opozīciju, uzstājies mītiņos un vakaros politieslodzīto atbalstam. 2022.gadā Krievijas aktieris nosodīja Krievijas militāro agresiju un atbalstīja Ukrainu. Fiļipenko politiskās pozīcijas dēļ Krievijas Valsts akadēmiskais teātris Mossovet nepagarināja līgumu ar aktieri, viņš aizbrauca no Krievijas un patlaban dzīvo Lietuvā. Jūrmalā aktieris uzstāsies ar monoizrādi “Sveicināti, Mihail Mihailovič!”.

Šajā azartiskajā programmā mākslinieks meistarīgi apvieno divus ģeniālus autorus – Mihailu Zoščenko un Mihailu Žvaņecki. Kaut arī šie izcilie satīras autori pārstāv divus dažādus laikmetus, viņus vieno ironiska attieksme pret notikumiem un prasme piedāvāt cilvēkiem šo ironiju kā aizsardzību. Tieši tādēļ mazais cilvēks – Žoščenko varonis – jebkurā gadījumā ir laimīgs, bet Žvaņecka varonis – padomju cilvēks – pat ikdienas sadzīves ellē atrod lietas, par kurām var pasmieties. Aleksandrs Fiļipenko piedāvā skatītājiem kopā ironiski pasmieties par muļķību, vulgaritāti un mazliet arī par sevi.

Koncertā piedalīsies arī unikālais mūziķis, par pasaulē labāko bajānistu atzītais Aidars Gainullins (Vācija), kura spoži priekšnesumi valdzina miljoniem skatītāju; apburoša soprāna īpašniece, operas dīva, kas uzstājas visā pasaulē, Zarīna Altinbajeva (Kazahstāna), kā arī Latvijas skatītāju iecienītais ansamblis Gentlemen’s Strings un tā dibinātājs, leģendārais kontrabasists Grigorijs Kovaļevskis.

Klasika, džezs, tango, world music, roks, folkmūzika un etnomūzika – programmā izskanēs ļoti dažādi mūzikas žanri un stili. Bajāna meistara Aidara Gainullina izpildījumā skanēs Eitora Vila – Lobosa, Frančesko Sartori, Astora Pjacollas un Karlosa Gardeļa mūzika. Līdztekus klasikas skaņdarbiem bajānists Aidars Gainullins izpildīs arī leģendāru rokgrupu – Rammstein, Nirvana, The Prodigy, Queen – hītus, paša sacerētus skaņdarbus, tostarp populāro muzikālo tēmu no Ivana Viripajeva filmas “Eiforija”.

Zarīna Altinbajeva dziedās ne tikai populāras operu ārijas, tostarp slaveno Karmenas āriju Habaneru no Bizē operas “Karmena”, bet arī kopā ar Aidaru izpildīs Pjacollas, Vila-Lobosa, citu autoru skaņdarbus.

Spožais koncerts būs neaizmirstams kultūras notikums visiem, kuri novērtē satīru un humoru, kā arī kaislīgu, neatkārtojamu pasaules mūzikas zelta fonda dižāko skaņdarbu izpildījumu.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Stindzinoši un vienlaicīgi jautri – piedzīvojumi Latvijas Jūras akadēmijas studentu dzīvē

Jūrnieka profesijas apgūšana ir smags un atbildīgs darbs, uzkrājot plašu informācijas klāstu un iepazīstot pasauli no mazliet citāda skatupunkta, taču, vai un kā tikt...

POPULĀRĀKIE