piektdiena, 28. jūnijs
SākumsKultūraPasākumiKultūrtelpā “M/Darbnīca” jūnijā izteikti daudzslāņains džezs

Kultūrtelpā “M/Darbnīca” jūnijā izteikti daudzslāņains džezs

Kultūrtelpa “M/Darbnīca” turpina aktīvu darbību arī jūnijā, piedāvājot gan iekštelpu, gan ārtelpu koncertus. Šomēnes populārākajā džeza vietā Rīgā notiks izteikti daudzslāņaini un spilgti šā žanra koncerti.

7. jūnijā lielisku džeza pieredzi piedāvās amerikāņu basģitārista Rob Duguay vadītais džeza trio “Songevity”, kurā spēlē arī itāļu bundzinieks Alessandro D’Anna un latviešu saksofonists Toms Rudzinskis. Ņujorkā dzīvojošais trio vadītājs labi zināms gan ar spilgtu uzstāšanās manieri, gan ar oriģinālkompozīcijām, kas iemieso lielpilsētas džeza tradīciju būtību. Alessandro D’Anna to paspilgtina ar ugunīgu, bet izsmalcinātu bungu spēles stilu, bet viens no vadošajiem Baltijas džeza saksofonistiem Toms Rudzinskis papildina ar sev vien raksturīgu skanējumu.

8. jūnijā modernā un tipiska ziemeļvalstu džeza apvienojumu piedāvās igauņu pianists un komponists Mathei Florea ar sastāvu “Mathei Florea New Grounds”. Mūziķis savā jaunradē iedvesmojies no ikonām – grieķu basģitārista un komponista Petros Klampanis un igauņu klasiskās mūzikas maestro Arvo Perta. Mathei Florea studējis Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas Džeza nodaļā pie Kristjana Randalu, kā arī Skurupas Tautas augstskolā Zviedrijā un Berlīnes Džeza institūtā Vācijā. Viņš ir iecienīts mūziķis Eiropas džeza aprindās un sadarbojies jau ar daudziem lieliskiem kolēģiem.

12. jūnijā kultūrtelpā “M/Darbnīca” turpināsies maijā aizsāktā koncertsērija “Brooklyn Jazz”. Šoreiz tajā būs iespēja izbaudīt pianista Toma Mikāla veltījumu leģendārajam Thelonius Monk. Kā zināms, šajā sērijā Latvijas jaunās džeza paaudzes spožākie pārstāvji piedāvā savu redzējumu par aizokeāna leģendu paveikto. Toms Mikāls kā džeza pianists absolvējis gan Ventspils Mūzikas vidusskolu, gan Prinča Klausa konservatoriju Groningenā, Nīderlandē. Viņš bieži sastopams pie klavierēm dažādos džeza un popmūzikas notikumos Latvijā, uzstājoties kopā ar Kristīni Prauliņu un “The Soulful Crew”, ar Elzu Rozentāli, Aiju Andrejevu, Aminatu, Rīgas gospeļkori un vēl citiem lieliskiem mūziķiem. Toms Mikāls ir arī pasniedzējs Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā un komponē mūziku teātra izrādēm un filmām. Šajā pasākumā muzikālais priekšnesums tiks papildināts ar videomākslinieces Digidiva ievelkošajām projekcijām.

19. jūnijā “M/Darbnīcas” apmeklētājiem tiks piedāvāta programma “Beauty and the Beast”. Tas būs baritona saksofonam veltīts vakars kopā ar Volhas Zaharovas kvartetu. Viņa ir starptautisku konkursu laureāte un “Sax Battle” dalībniece, kura uzstājusies uz daudzām skatuvēm gan Eiropā, gan Amerikā. Baritona saksofons tiek uzskatīts par čellu starp saksofoniem. Tam ir samtaina, aptveroša skaņa balādēs un spēks, kas pārspēj pat fanka enerģiju. Volhas rokās šis unikālais instruments pārsteidz ar emociju uguņošanu. To līdz klausītājiem palīdzēs nogādāt arī pianists Artjoms Sarvi, basģitārists Jurijs Natsvlišvili un bundzinieks Pauls Ķierpe.

20. jūnijā turpat norisināsies komponista un ģitārista Edgara Rubeņa akustiskās, autentiski blūzīgās ģitārmūzikas koncerts. Šī būs viena no retajām iespējām šovasar Rīgā pieredzēt Rubeņa niansēto instrumentālo precizitāti un daudzslāņaino kompozicionālo valodu, jo viņš daudz koncertē ārzemēs. Gada pirmajā pusē sniegti trīs duči koncertu Skandināvijā, Apvienotajā Karalistē, Beļģijā, Francijā un Nīderlandē. Programmā sagaidāmi skaņdarbi no diviem ģitārista solo albumiem, kā arī vairāki svaigi darbi no triloģijas “Pains and Boogies” topošā, beidzamā sējuma.

28. jūnijā uz neaizmirstamu latviešu indie pop vakaru aicina dziedātāja un dziesmu autore Elizabete Gaile. Viņa kļuvusi par vienu no spilgtākajiem jaunajiem talantiem Latvijas populārās mūzikas scēnā, hits “Miera iela” zināms ne tikai Miera ielas iedzīvotājiem un piedzīvota tā un vēl citu lielisku dziesmu izpildīšana arī festivālā “Positivus”. Šobrīd top albums un ikvienam būs iespēja iepazīties ar jauno programmu intīmajā atmosfērā “M/Darbnīcā”. Elizabete papildu oriģināldziesmām izpilda arī vairākas izcilas citu hitu kaverversijas, bet īpašs brīdis šajā vakarā būs dziesmas “Vasaras raibumi” pirmatskaņojums, kas tiks izveikts kopā ar Zebreni.

29. jūnijā “M/Darbnīcā” notiks vēl viens koncertsērijas “Brooklyn Jazz” pasākums. Tajā būs iespēja iedziļināties dziedātājas Evilenas Protektores veltījumā izcilajam komponistam un aranžētājam Billy Strayhorn. Evilena Protektore zināma ar dziļi emocionālu skatuvisko interpretāciju un izcilu vokālo tehniku, kas ļaus meistarīgi atklāt arī Billy Strayhorn daiļrades nianses un skaistumu. Evilena ir gan džeza dziedātāja, gan Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza nodaļas absolvente un nu jau arī pasniedzēja, kā arī Latvijas džeza žurnāla JAZZin.lv līdzveidotāja.

Visu koncertu sākums – pulksten 20.00. Kultūrtelpa “M/Darbnīca” atrodas fon Stricka villas kvartālā Aristīda Briāna ielā 9 un tajā darbojas arī izstāžu zāle “M/Gallery”. Biļetes uz pasākumiem nopērkamas kultūrtelpas mājas lapā mdarbnica.lv, kā arī pie ieejas.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Novadu balss: Atklāts Valsts robežsardzes koledžas atjaunotais stadions

Kā ziņo VRK Rekrutēšanas un robežsardzes vēstures izpētes nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Puriņa, aizvadītās nedēļas beigās svinīgi atklāts Valsts robežsardzes koledžas atjaunotais Profesionālās...

POPULĀRĀKIE