pirmdiena, 16. septembris
SākumsKultūraPasākumiSeptembra izskaņā norisināsies radošo nozaru forums “Kultūra. Industrija. Tehnoloģija”

Septembra izskaņā norisināsies radošo nozaru forums “Kultūra. Industrija. Tehnoloģija”

23. septembrī koncertzālē “Palladium” norisināsies radošo nozaru forums “Kultūra.Industrija.Tehnoloģija” (KIT24′) – ikgadējs radošo industriju pasākums ar mērķi veidot atvērtu telpu, kur nozares pārstāvji aicināti dalīties viedokļos un idejās. Šogad foruma īpašais viesis ir pasaulē viens no atzītākajiem un pieprasītākajiem skatuves un gaismas dizaineriem Korijs Fitdžeralds (Cory FitzGerald), savukārt Latvijas kultūras nozares pārstāvji diskutēs par to, kā caur izaicinājumiem nonākt pie ideālā rezultāta.

KIT24′ ir radošo industriju nozares pārstāvjiem organizētais pasākums, kas ik gadu vienkopus pulcē lielu skaitu pasākumu organizatoru, producentu, scenogrāfu, režisoru, gaismas un skaņu tehnikas nodrošinātāju, kultūras iestāžu darbinieku un daudzu citu esošo un topošo industrijas profesionāļu. Foruma programma veidota, lai dalībnieki tiktu iedvesmoti jaunām idejām un pieejām, izglītoti par pasaules pieredzēm, jaunām aktuālām tendencēm, kā arī tiem būtu iespēja iesaistīties diskusijā par aktuālām industrijas tēmām, izaicinājumiem un nākotni.

Pasākuma organizatori, gaismu dizaina un skatuves tehnoloģiju izstrādātāji un ražotāji “Kompānija NA”, līdz ar forumu atzīmē savu 30 gadu jubileju. “Kompānija NA” valdes priekšsēdētājs Aldis Janevics: “No cilvēka dzīves viedokļa esam jauns, bet no biznesa – cienījama vecuma uzņēmums. Šajos 30 gados esam uzauguši un veidojušies kopā ar atjaunoto valsti, kopīgi piedzīvojot visas krīzes un iespējas. Mūsu mērķis nemainīgi ir bijis attīstīt Latvijas kultūras norišu vizuālo un tehnisko noformējumu, atklāt un ieviest jaunas inovācijas. Šobrīd esam sasnieguši zināmu briedumu un mums ir svarīgi, lai esošie sasniegumi tiktu izmantoti Latvijas radošo industriju tālākā attīstībā nu jau nākamās profesionāļu paaudzes rokās. Tādēļ jau sesto gadu rīkojam radošo nozaru forumu “Kultūra.Industrija.Tehnoloģijas”, mērķtiecīgi dalāmies savā pieredzē un iepazīstinām Latvijas kultūras industriju ar starptautiski atzītiem ekspertiem.”

Kā foruma īpašais viesis uz skatuves kāps pasaulē atzītais skatuves un gaismas dizainers, radošais direktors un producents Korijs Fitdžeralds (Cory FitzGerald), kurš savā karjeras laikā ir sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Justin Timberlake, Bruno Mars, Beyonce, Justin Bieber, Kendrick Lamar, Jennifer Lopez, Britney Spears, Adele. Korijs Latvijas radošo industriju pārstāvjus iepazīstinās ar sava darba aizkulisēm, radošo pieeju un pieredzi, veidojot gaismas un skatuves dizainu pasaules vadošajiem mūziķiem. Viesošanās forumā Korijam Fitdžeraldam nav nejaušība, jo ikdienas darbā ar dzīvās mūzikas koncertiem, viņš izmanto ”Kompānija NA” izstrādātus un ražotus gaismas tehnoloģiju risinājumus.

Foruma otrajā daļā norisināsies paneļdiskusija “Zelta sekvence – tēma ar variācijām”, kurā Latvijas vadošie mūzikas, skatuves mākslas un pasākumu nozares pārstāvji diskutēs par aktuāliem jautājumiem:

  • Kā nonākt pie ideālā rezultāta?
  • Kā neapmaldīties plašajās inovāciju un tehnoloģiju iespēju maldugunīs?
  • Kādas iespējas radošo talantu izglītībai un attīstībai ir nozares jaunpienācējiem, kas nākamajās desmitgadēs veidos mūsu kultūras kanonu?
  • Kam nākotnē būs vērtība? Ko pieprasīs auditorija?
  • Vai šī brīža aktualitātes ir īsa, pārejoša, laikmeta modes nodeva, vai tās ir neatgriežamas pārmaiņas?

Šos un vēl daudzus citus nozarei aktuālus jautājumus apspriedīs kultūras industriju un tehnoloģiju jomas speciālisti.

Forums norisināsies 23. septembrī Koncertzālē “Palladium” un to organizē “Kompānija NA”. Dalība forumā ir bez maksas un šobrīd ir uzsākta dalībnieku reģistrācija. KIT24’ reģistrācijas vietne: ej.uz/KIT24

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Jaunums pirms Baltijas Volejbola līgas sezonas – FRACHT Baltijas Superkauss

Straujiem soļiem tuvojas volejbola sezonas sākums un, kā vēl labāk sagatavoties, ja ne mērojot spēkus ar kaimiņiem! 14. un 15. septembrī, 14 dienas pirms...

POPULĀRĀKIE