svētdiena, 30. jūnijs
SākumsKultūraPasākumiŠovasar Rīgā ar vienīgo DJ šovu Baltijā uzstāsies Čets Feikers

Šovasar Rīgā ar vienīgo DJ šovu Baltijā uzstāsies Čets Feikers

5.jūlijā VEF Kvartālā, Rīgā ar DJ setu uzstāsies hitu “Gold”, “No Diggity”, “Talk Is Cheap” izpildītājs Čets Feikers (Chet Faker). Tā šovasar būs mākslinieka vienīgā uzstāšanās visā Baltijā.

Nikolass Džeimss Mērfijs (plašāk pazīstams ar Četa Feikera skatuves vārdu) ir austrāļu elektroniskās mūzikas, triphopa un soula dziedātājs un komponists, kas kļuva slavens ar savu versiju amerikāņu grupas Blackstreet dziesmai No Diggity. Drīz vien pēc dziesmas varianta nonākšanas internetā, tā kļuva tik populāra, ka 2011.gada maijā “Hypemachine” topā ierindojās pašā augšgalā.

Līdz ar debijas albuma “Built On Glass” klajā nākšanu 2014.gadā, publika un kritiķi atzinīgi uzņēma arī mākslinieka oriģinālkompozīcijas, jo īpaši Talk Is Cheap, Gold un 1998.
2016.gadā mākslinieks paziņoja, ka turpmāk nolēmis ierakstīties un uzstāties ar savu īsto vārdu – Niks Mērfijs. Otrais studijas albums “Run Fast Sleep Naked” (2019) tika izdots jau ar Mērfija vārdu.

Savukārt 2020.gadā viņš paziņo par atgriešanos pie Četa Feikera segvārda, kas savulaik radies, iespaidojoties no slavenā amerikāņu džeza flautista un dziedātāja Četa Beikera. 2021.gadā nāk klajā albums “Hotel Surrender”, par kuru singlu tika izvirzīta kompozīcija Low.

Mūzikas pazinējiem Čets Feikers pazīstams ar savu drosmīgo un nepārspējamo prasmi jaukt žanru un stilu robežas. Ar nestandarta komponēšanas un producēšanas pieeju viņš kļuvis par vienu no dinamiskākajām un novatoriskākajām figūrām pēdējās dekādes elektroniskās mūzikas vidē un tādējādi savaldzinājis skatītājus visā pasaulē.

No pagrīdes reiviem līdz prestižiem mūzikas festivāliem – Četa Feikera elektrizējošā enerģija un nepārspējamais talants padara viņu par izpildītāju, kas vienkārši jāredz uz skatuves! Savukārt VEF Kvartāla relaksējošā un pozitīvā gaisotne ir īstā, kurā ienirt piektdienas, 5.jūlija, vakarā.

Tiekamies VEF Kvartāla deju laukumā, kur muzikāli mirdzošu ballīti iegriezīs Čets Feikers!

Biļetes www.bilesuserviss.lv tīklā.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Stindzinoši un vienlaicīgi jautri – piedzīvojumi Latvijas Jūras akadēmijas studentu dzīvē

Jūrnieka profesijas apgūšana ir smags un atbildīgs darbs, uzkrājot plašu informācijas klāstu un iepazīstot pasauli no mazliet citāda skatupunkta, taču, vai un kā tikt...

POPULĀRĀKIE