No 18. novembra līdz 1. decembrim Valmieras novadā norisināsies Restorānu nedēļa. Tajā īpašas maltītes piedāvās sešos restorānos un kafejnīcās. Ēdienkartes veidotas atbilstoši sezonai, izmantojot rudens ražas veltes – kraukšķīgos ābolus, sulīgās bietes, latviešu iecienītos kartupeļus, vitamīniem bagātās ogas, aromātiskos un sildošos piparus.
Uzsvars būs arī uz ēdinātāju sadarbību ar vietējiem lauksaimniekiem un ražotājiem. Piedāvājuma aprakstā un Restorānu nedēļas bukletā publicēta gan ēdienkarte, gan stāstīts par tiem uzņēmumiem, kuru produkcija izmantota maltīšu pagatavošanā.
Restorānu nedēļas apmeklētājiem būs lieliska iespēja baudīt trīs kārtu maltīti 30 eiro vērtībā ar pieskaņotu dzērienu izlasi par papildu samaksu. Nepieciešama iepriekšēja rezervācija.
Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.