piektdiena, 18. oktobris
SākumsKultūraPasākumiKatrīna Dimanta aicina uz bezmaksas ukuleles meistarklasi

Katrīna Dimanta aicina uz bezmaksas ukuleles meistarklasi

Pirmdienas, 21. oktobra, vakarā māsa un brālis – Katrīna Dimanta un Tenis Dimants aicina uz bezmaksas meistarklasi “Ukuleles spēles pamati un tehnikas attīstība”, kas reizē būs noslēgums mūzikas meistarklašu ciklam.

Vasaras un rudens pirmdienās mūziķi pulcējās meistarklasēs, kurās apguva gan jaunas zināšanas instrumentu spēlē, gan varēja savā starpā iepazīties, lai veidotu jaunus muzikālus projektus. Visās meistarklasēs bija daudz iedvesmas un praktiskas informācijas, ko apgūt un sasniegt kā iesācējiem, tā profesionāļiem. Meistarklašu norisi atbalsta LaIPA Izglītības un kultūras atbalsta KI fonds un šo mēnešu laikā dalībnieki apguva sekojošo:

Ģitārists Egils Leimanis iedvesmoja, stāstot par savu pieredzi, uzsākot spēlēšanu. Viņš parādīja svarīgus vingrinājumus un paņēmienus, lai pilnveidotu gitārspēli, un atklāja elektriskajai ģitārai svarīgas spēlēšanas nianses.

Elektroniskās mūzikas māksliniece Evija Vēbere procesā iesaistīja visus dalībniekus, motivējot rakstīt dziesmas un radīt savu jaunu orģinālu skanējumu. Viņa stāstīja par mūzikas producēšanu un iepazīstināja klātesošos ar modulārajiem sintezatoriem.

Ukulele Rīga - Evija Vēbere
Foto: Tenis Dimants / Publicitātes foto

Ģitārists Jānis Bērziņš pastāstīja par “looper” pedāļu lietošanas niansēm, un atklāja, kā vienā kompozīcijā apvienot akustiskās un elektriskās ģitāras spēlēšanu.

Ģitārists Kaspars Zemītis dalījās ar praktiskiem paņēmieniem, lai sasniegtu augstu līmeni klasiskās ģitāras spēlē. Viņš iedvesmoja ar saviem pieredzes stāstiem un palīdzēja atklāt daudz jauna klasiskās ģitāras spēles un kompozīciju veidošanas sinerģijā.

Basģitārists Valters Sprūžs dalījās ar vingrinājumiem basa spēles pilnveidošanai, uzdeva visiem dalībniekiem mājasdarbus un katram dalībniekam deva praktiskus padomus. Valters stāstīja par basa pielietojumu gan komponēšanā, gan spēlējot grupā uz skatuves.

Par noslēdzošo meistarklasi Katrīna Dimanta saka: “Plānoju, ka pirmdienas nodarbībā mēs apgūsim ne tikai ukuleles pamatus – spēlēsim gammas, pentatoniku un apskatīsim dažādus spēlēšanas tehnikas paņēmienus, bet vēlos runāt arī par dziesmu rakstīšanu. Kopā noskaidrosim to, kas ir tie procesi, kādos top jaunas kompozīcijas.”

Meistarklases ir bez maksas, un tās notiek Rīgā, Ģertrūdes ielā 64 mūzikas veikala  telpās laikā no plkst. 18 līdz plkst. 21. Gaidīti visi interesenti, lūgums iepriekš reģistrēties: Ej.uz/mmlm vai rakstīt ukuleleriga@gmail.com, jo vietu daudzums ir ierobežots.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

“Rīgas meži” valdes priekšsēdētāja Skudra par izbraukātajiem mežiem: “Mēs visi esam zaudētāji”

Jau ilgāku laiku Rīgas un pierīgas meži saskaras ar problēmu, kad motobraucēji, kvadraciklu braucēji un dažkārt arī velobraucēji izbraukā mežu teritorijas. Raidījumā “Mežnīca” SIA...

POPULĀRĀKIE

spot_img