svētdiena, 29. septembris
SākumsSabiedrībaZiņasNovadu balss: Valmierā sāk divu zemas īres maksas mājokļu būvniecību

Novadu balss: Valmierā sāk divu zemas īres maksas mājokļu būvniecību

Uzsākta divu zemas īres maksas mājokļu būvniecība Valmierā. Projektu īstenos ar finanšu institūcijas ALTUM atbalstu. Kopējās projekta izmaksas ir 12,1 miljons eiro, no kuriem ALTUM aizdevums abām ēkām ir 11,61 miljons eiro. No šīs summas pēc projekta īstenošanas kā valsts atbalstu būs iespējams atgūt līdz 30% no projekta attiecināmajām izmaksām.

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks uzsver, ka dzīvojamās platības trūkums apgrūtina iespējas uzņēmējiem piesaistīt nepieciešamo darbaspēku. Pašvaldība novadā veicina ekonomisko izaugsmi, attīstot industriālās teritorijas, kas arvien vairāk paaugstina pieprasījumu pēc komfortabliem mājokļiem. Pašlaik tādu namu būvniecības izmaksas ir augstas. Valsts atbalsta programma izvērtēta kā labs risinājums, lai varētu piedāvāt dzīvokli jaunā projektā par pieņemamu īres maksu, kas būtu atbilstoša vidējam atalgojumam reģionā.

Līdzīgus projektus īstenos arī Bauskā, Tukumā un Jelgavā par kopējo summu 22 miljoni eiro. Zemas īres maksas namu programma Latvijā tiek īstenota pirmo reizi, ņemot par piemēru citās Eiropas valstīs (Nīderlandē, Vācijā, Austrijā, Polijā un citur) veiksmīgi realizētos projektus jau vairāk nekā 100 gadu garumā.

Programmas mērķis ir veicināt reģionos mājokļu pieejamību tām ģimenēm, kas nevar atļauties īrēt dzīvokli par tirgus noteiktajām cenām.


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Vecāku izglītības trenere Inga Oliņa: “Visas ģimenes ir pilnas – tās vienkārši ir atšķirīgas”

Raidījumā “Pietura vecākiem” vecāku izglītības treneri no “Centra ZIN” Inga Oliņa un Georgs Rubenis pievēršas ģimenes jautājumam – vai mammas un tēta lomas ir...

POPULĀRĀKIE