svētdiena, 29. septembris
SākumsSabiedrībaZiņasNovadu balss: Nodod ekspluatācijā ūdenstūrisma un sporta bāzi

Novadu balss: Nodod ekspluatācijā ūdenstūrisma un sporta bāzi

Jelgavā uzbūvēta moderna ūdenstūrisma un sporta bāze, kā arī pabeigta Pilssalas ielas rekonstrukcija ar atpūtas zonu Lielupes krastā, informē Jelgavas valstspilsētas pašvaldības dome.

Septembrī jaunajā sporta bāzē sāks trenēties pilsētas sportisti un varēs rīkot sacensības.

Jaunās sporta bāzes pirmajā stāvā izvietoti laivu elingi, paredzot iespēju tur novietot aptuveni simts laivas sporta skolas vajadzībām, kā arī tūrisma informācijas punkts. Ēkā ir konferenču zāle, trenažieru zāle, administrācijas telpas. Būve projektēta, respektējot Lielupes tuvumu, – otrajā stāvā ir terase, no kuras var vērot dabas liegumu, upi un sacensības. Savukārt ēkas būvniecībā galvenokārt izmantots koks. Tas ir dabīgs materiāls, kas organiski papildina Pilssalas infrastruktūru.

Saistībā ar projektu rekonstruēta arī Pilssalas iela no tilta pār Lielupi līdz Pilssalas ielai 5, kā arī pār kanālu izbūvēts tilts. Šī ir pirmā iela pilsētā, kur katrā tās brauktuves pusē ir izveidota atsevišķa velojosla, kas paredzēta tikai velobraucējiem.

Pēc objekta nodošanas ekspluatācijā ielas, sporta un atpūtas laukumu apsaimniekošanu pārņem pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība”. Savukārt teritorijā uzbūvēto publisko tualeti ar divām dušas telpām apsaimniekos SIA “Zemgales EKO”.

Pie jaunās ūdenstūrisma un sporta bāzes izbūvēts autostāvlaukums 48 automašīnām.

Teritorijā atrodas bērnu rotaļu laukums ar dažādām rotaļu iekārtām, tostarp batutiem un citiem fizisko aktivitāšu elementiem. Laukumā un līdzās tam izvietoti vairāki šūpuļtīkli, kā arī atpūtas soliņi. Vēl šī zona papildināta ar piknika galdiem. Savukārt ap rotaļu laukumu ierīkots skrituļošanas un veloceliņš. Turpat izveidots vingrošanas laukums ar dažādiem trenažieriem.

Visi darbi īstenoti, realizējot divus projektus, kuru kopējās izmaksas ir vairāk nekā 14 miljoni eiro. Darbus veica apvienība “ABBA”, kuras sastāvā ietilpst SIA “Abora”, SIA “Argus” un SIA “Baltijas Būve”.

 


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Zemgales Ziņas”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Vecāku izglītības trenere Inga Oliņa: “Visas ģimenes ir pilnas – tās vienkārši ir atšķirīgas”

Raidījumā “Pietura vecākiem” vecāku izglītības treneri no “Centra ZIN” Inga Oliņa un Georgs Rubenis pievēršas ģimenes jautājumam – vai mammas un tēta lomas ir...

POPULĀRĀKIE