piektdiena, 18. oktobris
SākumsSabiedrībaZiņasNovadu balss: Valmieras autoostā - Eiropas kultūras galvaspilsēta Tartu 2024 mākslas mini...

Novadu balss: Valmieras autoostā – Eiropas kultūras galvaspilsēta Tartu 2024 mākslas mini galerija

Valmieras autoostā var apskatīt mākslas mini galeriju, kas veltīta Eiropas kultūras galvaspilsētai 2024. gadā Tartu (Tartu 2024). Galerijā aplūkojami Igaunijas un Latvijas mākslinieku īpaši Tartu 2024 radītie darbi.

Tie ir 23 mākslas darbi digitālā formātā un stāsta par mājām, kas ir gan Latvijā, gan Igaunijā, par jūru, kas vieno abas valstis, par spēka atrašanu sapņu īstenošanai, par Latvijas un Igaunijas kultūras bagātību un unikalitāti, par 1000 iemesliem, lai apmeklētu Igauniju, un vēl citām tēmām.

Eiropas kultūras galvaspilsēta Tartu 2024 mākslas mini galerija pērn vasarā tika atklāta Rīgā, Galerijā Centrs. Katru nedēļu tajā atklājot jaunu darbu, simboliski notika laika atskaite līdz brīdim, kad Tartu un Dienvidigaunijas reģions 2024. gada janvārī kļuva par Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Valmiera ir pa ceļam uz Tartu. Tā tas ir, skatoties kartē un plānojot ceļu uz Tartu gandrīz no jebkuras vietas Latvijā. Turklāt Valmierai ar Tartu ir daudz kopīgā. Tiem, kuri dodas uz Tartu 2024 norisēm, ir iespēja izvēlēties un izbaudīt īpašu maršrutu Ievelc elpu Valmierā – Tartu 2024 – atvelc elpu Valmierā! Vairāk par to var uzzināt tīmekļvietnē visit.valmiera.lv.

 


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Baltijas Ilgtspējas forumā šogad fokusēsies uz vides ietekmes ziņojumu ieviešanu

Kā veidot drošas un inovatīvas informāciju sistēmas, cīnīties ar zaļmaldināšanu, samazināt atkritumu apjomu un izmantot resursus efektīvāk – par...

Kultūrrandiņš – Latvijas Nacionālā teātra īpašais piedāvājums jauniešiem un studentiem

Rūpējoties par teātra mākslas pieejamību jauniešu vidū, Latvijas Nacionālais teātris izziņo profesionālo teātru vidē līdz šim nebijušu iniciatīvu – “Kultūrrandiņš”. Tas ir pēdējā brīža...

POPULĀRĀKIE

spot_img