trešdiena, 16. oktobris
SākumsSabiedrībaZiņasNovadu balss: Siguldas, Cēsu un Valmieras novadā skaidros GNP jauno normatīvo regulējumu

Novadu balss: Siguldas, Cēsu un Valmieras novadā skaidros GNP jauno normatīvo regulējumu

Lai nodrošinātu dabas, ainavisko, ģeoloģisko un citu vērtību aizsardzību, sagatavotas izmaiņas Gaujas Nacionālā parka (GNP) regulējošajos normatīvajos aktos.

Lai par tām informētu iedzīvotājus un zemes īpašniekus un uzklausītu viņu ierosinājumus, Dabas aizsardzības pārvalde kopā ar Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministriju Siguldas, Cēsu un Valmieras novadā oktobra nogalē aicina uz sabiedriskās apspriešanas sanāksmēm. Norises vietas un laiki skatāmi tīmekļvietnes www.daba.gov.lv sadaļā Publiski apspriežamie notikumi.

Noteikumu projekts un likumprojekts nosaka GNP individuālo aizsardzības un izmantošanas kārtību, pārskatot funkcionālo zonējumu, paredzot dabas parka zonu un atvieglojot meža apsaimniekošanas plānu izstrādes nepieciešamību. Papildus tam iecerēts pastiprināt vecu mežu aizsardzību dabas lieguma zonā, zālāju, kā arī ainaviski augstvērtīgo teritoriju aizsardzību visā parkā.

GNP ir Latvijas pirmais un vecākais nacionālais parks, kas dibināts 1973. gada 14. septembrī ar mērķi aizsargāt Gaujas senlejas un tās apkārtnes unikālās dabas vērtības, vienlaikus nodrošinot teritorijā gan rekreācijas, gan dabas aizsardzības funkcijas.

 


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Rinkēvičs joprojām aicina pārskatīt ieroču ierobežojumus, jo “Ukraina šobrīd tuvojas ļoti sarežģītai situācijai”

Nesen uzrunu ANO Ģenerālajā asamblejā sniedza Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, pievēršoties Ukrainas atbalsta tēmai. Raidījumā “Alianses divas desmitgades: Latvijas ceļš kopā ar NATO”...

POPULĀRĀKIE