trešdiena, 16. oktobris
SākumsSportsNovadu balss: Ādažu jaunajiem basketbolistiem – Mārča Oša stipendija

Novadu balss: Ādažu jaunajiem basketbolistiem – Mārča Oša stipendija

2022. gada Ādažu novada labākais sportists, 21 gadu vecais 3×3 basketbolists Mārcis Osis nolēmis atbalstīt Ādažu jaunos basketbolistus, piešķirot viņiem stipendiju.

Uz stipendiju, sākot ar oktobri, varēs pretendēt Ādažu Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) divi labākie basketbolisti dažādās vecuma grupās, kuri konkrētajā mēnesī būs uzrādījuši labākos rezultātus. Obligāts atlasē būs arī punkts par labām sekmēm mācībās. Labākie basketbolisti saņems arī balvas no atbalstītāja – sporta preču zīmola Bauerfeind.

M. Osis, kurš absolvējis Ādažu BJSS basketbola nodaļu, šobrīd Latvijas Universitātē mācās bakalaura programmā Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība, kā arī apgūst trenera profesiju. Viņš 2023. gadā Jeruzālemē izcīnīja Eiropas kausa bronzas medaļu, spēlējot 3×3 komandā ar olimpisko čempionu Kārli Lasmani, kā arī Zigmāru Raimo un Franci Lāci, bet šogad piedalījās pasaules tūrē ar komandu Ādaži. Šobrīd M. Osis pasaules 3×3 spēlētāju rangā U-23 ieņem sesto pozīciju.

Ideja par stipendiju radusies, vēloties motivēt dzimtā novada jaunos basketbolistus. Tāpat viņš cer, ka basketbolam Ādažos pievērsīsies arvien vairāk jauniešu.

 


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Rinkēvičs joprojām aicina pārskatīt ieroču ierobežojumus, jo “Ukraina šobrīd tuvojas ļoti sarežģītai situācijai”

Nesen uzrunu ANO Ģenerālajā asamblejā sniedza Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, pievēršoties Ukrainas atbalsta tēmai. Raidījumā “Alianses divas desmitgades: Latvijas ceļš kopā ar NATO”...

POPULĀRĀKIE