piektdiena, 18. oktobris
SākumsSabiedrībaZiņasNovadu balss: Aicina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Novadu balss: Aicina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Ventspils pašvaldībai ierobežota finansējuma apstākļos neviennozīmīgi vērtējamā Jāņa Fabriciusa pieminekļa demontāžai vai pārvietošanai līdzekļi pagaidām nebūtu jātērē, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Ventspils domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš.

Ventspils domes administrācija ir saņēmusi 14. Saeimas deputāta Artūra Butāna un biedrības “Publiskās atmiņas centrs” vēstules ar aicinājumu šo pieminekli demontēt. Tikmēr neviena ventspilnieka iesnieguma, kas paustu vēlmi nojaukt šo pieminekli, pašvaldības rīcībā neesot. Vītoliņš sacīja, ka dome iepazīsies ar vēstulēm pievienotajiem materiāliem, izvērtēs šo jautājumu un izlems, kā rīkoties turpmāk.

Pēc Ventspils mēra vārdiem, piemineklis līdz šim nav nojaukts, jo to neprasot pirms pāris gadiem pieņemtais likums “Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā” un no tā izrietošie Ministru kabineta noteikumi ar demontējamo objektu sarakstu. Minētajā sarakstā nav uzskaitīts neviens Ventspilī esošs piemineklis, piebilda Vītoliņš.

Ventspils pašvaldības rīcībā gan esot Ventspils muzeja sniegtais Fabriciusa darbības novērtējums, kas nav viennozīmīgs.

Rīga, 1.oktobris, LETA

 


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Kurzemes Vārds”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Baltijas Ilgtspējas forumā šogad fokusēsies uz vides ietekmes ziņojumu ieviešanu

Kā veidot drošas un inovatīvas informāciju sistēmas, cīnīties ar zaļmaldināšanu, samazināt atkritumu apjomu un izmantot resursus efektīvāk – par...

Kultūrrandiņš – Latvijas Nacionālā teātra īpašais piedāvājums jauniešiem un studentiem

Rūpējoties par teātra mākslas pieejamību jauniešu vidū, Latvijas Nacionālais teātris izziņo profesionālo teātru vidē līdz šim nebijušu iniciatīvu – “Kultūrrandiņš”. Tas ir pēdējā brīža...

POPULĀRĀKIE

spot_img