piektdiena, 18. oktobris
SākumsSabiedrībaZiņasNovadu balss: Svin piederību augstskolai

Novadu balss: Svin piederību augstskolai

Jelgavas pils pagalmā šonedēļ 57. reizi aizvadīti senākie universitātes svētki – Azemitologs. Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) piecu fakultāšu pirmkursnieki, rādot teatralizētus priekšnesumus, studentiskā garā apliecināja piederību universitātei, informē Jelgavas pašvaldība.

Svētkos Lielo balvu šogad izcīnīja Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes pirmkursnieki, bet Mazā balva tika Meža un vides zinātņu fakultātes studentiem. Jau otro reizi pasniegta arī Jelgavas valstspilsētas ceļojošā balva – arī to saņēma Meža un vides zinātņu fakultātes pirmkursnieki.

Azemitologa svētki apliecina piederību vietai, cilvēkiem un tradīcijām – kopā radītām, veidotām un koptām, skaidro pašvaldība. Augstskolas patrons Azemitologs pirmkursniekus pirmo reizi uzrunāja 1968. gada rudenī. Kopš tā laika ik gadu viņš sveic Jelgavas universitātes 1. kursa studentus, simboliski uzņemot tos lielajā studentu saimē.

Pasākums sākās ar pirmkursnieku un fakultāšu dekānu ienākšanu Jelgavas pils pagalmā, kam sekoja Azemitologa ierašanās. Pēc zvēresta Azemitologam pirmkursnieki no visām piecām fakultātēm rādīja teatralizētus priekšnesumus.

 


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Zemgales

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Baltijas Ilgtspējas forumā šogad fokusēsies uz vides ietekmes ziņojumu ieviešanu

Kā veidot drošas un inovatīvas informāciju sistēmas, cīnīties ar zaļmaldināšanu, samazināt atkritumu apjomu un izmantot resursus efektīvāk – par...

Kultūrrandiņš – Latvijas Nacionālā teātra īpašais piedāvājums jauniešiem un studentiem

Rūpējoties par teātra mākslas pieejamību jauniešu vidū, Latvijas Nacionālais teātris izziņo profesionālo teātru vidē līdz šim nebijušu iniciatīvu – “Kultūrrandiņš”. Tas ir pēdējā brīža...

POPULĀRĀKIE

spot_img