trešdiena, 23. oktobris
SākumsSabiedrībaZiņasNovadu balss: Cēsīs atklāta pirmā Lidl kukaiņu māja

Novadu balss: Cēsīs atklāta pirmā Lidl kukaiņu māja

Cēsīs pie topošā Lidl veikala atklāta īpaša kukaiņu māja – vieta, kur dabas daudzveidība satiekas ar cilvēku rūpēm par vidi. Šis projekts ir daļa no Lidl apņemšanās aizsargāt dabas daudzveidību, vienlaikus izglītojot sabiedrību un veicinot ilgtspējīgas vērtības nākamajām paaudzēm.

“Latvijā vien ir vismaz 3000 dažādu sugu kukaiņi apputeksnētāji, kam ir ļoti liela loma ne tikai bioloģiskās daudzveidības nodrošināšanā, bet arī kvalitatīvu pārtikas produktu audzēšanā. Liela pateicība Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolai, kuras audzēkņi uzņēmušies jaunatklātās kukaiņu mājas patroneses lomu un savā mācību procesā vēl vairāk varēs iekļaut dabas zinības. Ar jaunās kukaiņu mājas atklāšanu vēlamies radīt piemēru, kā pilsētvidē var līdzās pastāvēt gan sabiedriska ēka, gan dabas daudzveidība,” skaidro Lidl Latvija Korporatīvās sociālās atbildības vadītāja Antra Birzule.

Pasākuma laikā entomologs Voldemārs Spuņģis dalījās ar zināšanām par kukaiņu nozīmi pilsētvidē, uzsverot, kādēļ šādas mājas ir nepieciešamas: – Pilsētvidē sugu daudzveidība ir krasi samazināta. Kukaiņiem, īpaši bitēm, jāpalīdz. Jāveido tām papildu dzīves vide – kukaiņu mājas, kas tām var kalpot kā drošs patvērums, kamēr tās vāc nektāru un ziedputekšņus no tuvumā esošām pļavām un ābeļdārziem. Tā varam palielināt bioloģisko daudzveidību Cēsīs.

 


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Sintija Broka: nevar apdraudēt to, kas ir pašpietiekams un kam ir vēlme pastāvēt

Latvijas Ārpolitikas institūta direktora vietniece un Tuvo Austrumu pētniecības programmas vadītāja Sintija Broka raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” skaidro, vai Tuvo Austrumu cilvēki, ierodoties...

POPULĀRĀKIE

spot_img