trešdiena, 23. oktobris
SākumsSabiedrībaBaltijas Ilgtspējas inovāciju balvas vadītājs Kristaps Cīrulis skaidro: kāpēc ilgtspēja ir svarīga?

Baltijas Ilgtspējas inovāciju balvas vadītājs Kristaps Cīrulis skaidro: kāpēc ilgtspēja ir svarīga?

Lai izceltu projektus un iniciatīvas, kas kalpo kā piemērs ceļā uz zaļāku un ilgtspējīgāku nākotni, šogad jau ceturto reizi norisināsies Baltijas Ilgtspējas inovāciju balva. Savus sasniegumus līdz 17. oktobrim 11 kategorijās var pieteikt uzņēmumi, zaļo tehnoloģiju jaunuzņēmumi, organizācijas un ilgtspējas vēstneši no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Kristaps Cīrulis uzsver ilgtspējas aktualitāti. Viņš uzskata, ka sabiedrībai būtu jāsāk domāt par to vairāk, jo nav vairs tālu līdz “ūdens plūdi parādīsies pie mūsu mājām”. It īpaši svarīgi par ilgtspēju runāt ir uzņēmumiem. Tas ir arī Baltijas Ilgtspējas inovāciju balvas mērķis – motivēt uzņēmumus domāt un tiekties ilgtspējas virzienā.

Cīruļa novērojums liecina, ka uzņēmumi, dažādu iemeslu dēļ, izvēlas nepieteikties balvai. Tomēr, svarīgi ir atcerēties, ka balvas galvenais vērtēšanas kritērijs ir konkrētas iniciatīvas un darbības, ko uzņēmumi ir veikuši ilgtspējas virzienā. Šie mēģinājumi sākotnēji var būt visai nelieli – darbinieku izglītošana, atkritumu pārstrāde, saules paneļu uzlikšana uz jumta. Katra iniciatīva kopā palīdz sasniegt ilgtspējas mērķus.

Uzņēmuma ilgtspējas inovāciju izvērtēšanu veic 80 cilvēku žūrija. Pēcāk katrs žūrijas loceklis dod savus ieteikumus un praktisku informāciju, kas ir vērtīga paša uzņēmuma izaugsmei.

Atbildot uz galveno jautājumu – kāpēc ilgtspēja ir svarīga? Balvas vadītājs skaidro: “Pasākumā veidojas ķēdes reakcija. Baltijas Ilgtspējas inovāciju balva ir vieta, kur jebkurš var aiziet paskatīties pagājušā gada rezultātus un tādā veidā uzzināt kādus risinājumus pielieto Baltijas valstu uzņēmumi, lai sasniegtu ilgtspējas mērķus. Pie tam konferencē ir iespēja ikvienam ne vien apmainīties ar pieredzēm, bet arī izveidot ilgtermiņa sadarbības.”

Pieteikumu iesniegšana ir atvērta līdz 17. oktobrim tīmekļvietnē balticsustainabilityawards.eu. Uzvarētāju apbalvošana norisināsies 26. novembrī, savukārt 27. novembrī visas dienas garumā notiks konference kinoteātrī “Splendid Palace”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Populārais mākslinieks Artūrs Smoļjaņinovs par godu savai dzimšanas dienai aicina uz grupas “cheLovek” koncertu

1.novembrī plkst.19:00 mūzikas un drāmas telpā OratoriО (Sporta ielā 2, Rīgā) notiks muzikāls vakars par godu aktiera, režisora un mūziķa Artūra Smoļjaņinova dzimšanas dienai....

POPULĀRĀKIE

spot_img