trešdiena, 23. oktobris
SākumsKultūraNovadu balss: Aizvadīta folkloras festivāla “Baltica 2025” skate

Novadu balss: Aizvadīta folkloras festivāla “Baltica 2025” skate

Talsu Kultūras centrā norisinājās starptautiskā folkloras festivāla “Baltica 2025” folkloras kopu un etnogrāfisko ansambļu skate, kurā piedalījās 15 kolektīvi no Talsu, Saldus, Tukuma, Ventspils novada, Ventspils un Jūrmalas pilsētām, informēja Ventspils novada pašvaldībā.

Ventspils novada pašvaldības Kultūras nodaļas metodiķe Zane Birzniece pastāstīja, ka kolektīviem skatē gāja ļoti labi, protams, bija manāms arī satraukums pirms uzstāšanās, bet visi bija sagatavojušies un atbilstoši tēmai izvēlējušies savus priekšnesumus.

Kultūras nodaļas vadītājs Juris Jope paturpina kolēģes teikto: “Manuprāt, mūsu folkloras kopas ļoti labi sevi parādīja skatē, mums kā Kultūras nodaļai bija lieliska iespēja redzēt visu kontekstā ar citiem Kurzemes folkloras kopu kolektīviem. Šajā skatē bijām visplašāk pārstāvētākais novads, tā bija brīnišķīga iespēja parādīt sevi, gaidīsim labus rezultātus!”

Starptautiskā folkloras festivāla “Baltica 2025” skates rezultāti būs pieejami Latvijas Nacionālā kultūras centra tīmekļvietnē.

Festivāla tēma ir “Valoda”, katrs kolektīvs izvēlējies repertuāru tā, lai ar tā palīdzību popularizētu sava novada, pagasta izloksni, dziedāšanas manieri. Starptautiskais folkloras festivāls “Baltica” 2025. gadā notiks Latvijā no 26. līdz 30. jūnijam.

 


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Kurzemes Vārds”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Vai piedzīvosim zaļo nākotni arī Latvijā? Apiņa un Oltes pārdomas par pieredzēto Dānijā

Raidījumā “Zaļais stūris” tā vadītājs Māris Olte un Maksis Apinis no biedrības “Zaļā brīvība” dalās savās pārdomās par nupat piedzīvoto Dānijā. Vai mēs arī...

POPULĀRĀKIE

spot_img