trešdiena, 16. oktobris
SākumsMūzikaLatvijas mūzikas jaunumiJusts kopā ar TIKASHA SAKAMA izdod dziesmu “Atslēdziņas”

Justs kopā ar TIKASHA SAKAMA izdod dziesmu “Atslēdziņas”

Talantīgais mūziķis Justs kopā ar TIKASHA SAKAMA izdevis melanholiski enerģisku dziesmu par pieaugšanu “Atslēdziņas”. Dziesmu pavada arī Toma Harjo veidota video versija, bet pats mūziķis turpina darbu pie jauna muzikālā materiāla. Dziesma “Atslēdziņas” rotaļīgi, bet vienlaikus nopietni runā par jauna cilvēka vēlmi mainīties, pārdomām un atvadām no bezrūpības, un nedrošību, šķirot nākamo lapu savā dzīvē. Dziesmas vārdu un mūzikas autors ir Justs Sirmais, to producējis Rūdolfs Ozols un DJ Rudd.

“Šī dziesma ir man personīgs un aktuāls process, kuram esmu gājis cauri. Tā atspoguļo iekšējās dilemmas, meklējot balansu starp jaunības rotaļīgumu un sava iekšējā bērna dzīvesprieka nepazaudēšanu, vienlaicīgi apzinoties, ka laiks domāt par stabilitāti un briedumu, ģimenes veidošanu un izkāpšanu no trakulīgi bezrūpīgas attieksmes pret dzīvi”, stāsta Justs. Dziesma tapusi pirms vairākiem gadiem, Justam studējot mūzikas producēšanu Bristolē, Lielbritānijā.

Dziesmā “Atslēdziņas” Justam pievienojusies arī TIKASHA SAKAMA, kas ir skatuves vārds košajai mediju personībai Nansijai Garkalnei. Justs un Nansija ikdienā ir labākie draugi un lielākās uzticības personas viens otram, tieši šī iemesla dēļ Justs padalījās ar dziesmas darba versiju, kas vainagojās ar Nansijas pievienošanos Justam studijā. Nansija šis gads nesis uzvaru TV3 šovā “Balss maskā”, kur viņa plašākai publikai jau parādīja savu muzikālo talantu, nu tapusi arī pirmā dziesma, kurā viņa piedalās ar sevis izvēlēto skatuves vārdu TIKASHA SAKAMA.

Dziesmas video versiju veidojis režisors Toms Harjo, producents Dominiks Jarmakovičs un operators Ritvars Bluka, un tajā skatītāji satiks abus Justus – gan mazo, gan pieaugušo.

Justs mūziķa gaitas sāka kā ielu muzikants, pāris gadu laikā tika pamanīts un uzaicināts pievienoties Latvijas hip-hopa grupai GACHO, ar kuru kopā piedalījās ne tikai koncertos, bet arī albuma “Smaids līdz ausīm” tapšanā. Ar savu pirmo debijas singlu “Heartbeat” 2016.gadā Justs iekļuva Eirovīzijas finālā un pārstāvēja Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā Stokholmā. Turpinot savu solo karjeru, izdoti vairāki singli, bet 2018. gadā Justs izdeva debijas albumu “Here I Am”. 2019.gadā Justs uzsāka studijas Britu un Īru Modernās mūzikas institūtā (BIMM) Bristolē, mācoties mūzikas producēšanu, bet pēc tam atgriezies Latvijā, muzicējot gan ar savu grupu, gan kā solo mākslinieks.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Rinkēvičs joprojām aicina pārskatīt ieroču ierobežojumus, jo “Ukraina šobrīd tuvojas ļoti sarežģītai situācijai”

Nesen uzrunu ANO Ģenerālajā asamblejā sniedza Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, pievēršoties Ukrainas atbalsta tēmai. Raidījumā “Alianses divas desmitgades: Latvijas ceļš kopā ar NATO”...

POPULĀRĀKIE