trešdiena, 16. oktobris
SākumsKultūraLatvijas Leļļu teātris Halovīnos piedāvā latviešu šausmenīti “Puscilvēki”

Latvijas Leļļu teātris Halovīnos piedāvā latviešu šausmenīti “Puscilvēki”

Tuvojoties Halovīna svētkiem, kas Latvijas bērnu vidū kļūst arvien populārāki un katru gadu raisa asas diskusijas, Latvijas Leļļu teātris 1. un 3. novembrī piedāvā latvisku alternatīvu – šausmenīti bērniem no 8 gadu vecuma “Puscilvēki”, kurā pasaules līmeņa bailes piedzīvot ļaus pašmāju mitoloģiskie tēli – Lietuvēns, Sumpurnis un Vadātājs. “Puscilvēki” pēdējo gadu laikā kļuvusi par īpaši populāru un pieprasītu izrādi 10-15 gadīgo skatītāju auditorijai.

Izrāde veidota lekcijas stilistikā ar šausmu un komisma elementiem – ne vien bērni, bet arī pieaugušie uzzinās, no kurienes šie mītiskie tēli radušies, kas tos padara aktīvus un, protams, kā no tiem izvairīties. Tās autori pēta senlatviešu pārliecību, ka gari ir mituši jau gadsimtiem ilgi un joprojām atrodas starp mums. Izrādē tiek dota iespēja atklāt, kādi tie izskatās, kur tie dzīvo un ko darīt, kad tos sastop kādā Latvijas mežu nostūrī, tumšā namā vai savā mājā. Izrādē ir apkopoti dažādi intriģējoši, noslēpumaini un biedējoši nostāsti, ko dramaturģe Linda Rudene apkopojusi un pārstrādājusi iestudējuma vajadzībām.

Izrādes režisors Edgars Kaufelds šausmu elementus izrādei aicinājis radīt drosmīgo un dažkārt provokatīvo mākslinieku Kristiānu Brekti, kurš veidojis izrādes scenogrāfiju. Muzikālā pavadījuma veidošanu režisors uzticējis Jurim Kaukulim, kurš ir grupas “Dzelzs vilks” līderis un daudzu ievērojamu mūzikas projektu autors. Par tērpiem izrādē rūpējusies māksliniece Rūta Briede, bet mistiskos un dažbrīd baisos tēlus iemieso aktieri Santa Didžus, Dace Vītola, Artūrs Putniņš, Miķelis Žideļūns, Rūdolfs Apse un Rihards Zelezņevs.

Izrādes skatītāja saka: ”Izbaudīju katru izrādes minūti – pārdomāts sižets un radoši skatuves risinājumi, ļoti atbilstoša J.Kaukuļa mūzika, K.Brektes scenogrāfija un R.Briedes tērpi. Mans iekšējais bērns bija priecīgs, un brīžiem arī sabijies, jo ar gaismām un skaņām veiksmīgi panākts vēlamais efekts.”

Iestudējums “Puscilvēki” Latvijas Leļļu teātra Lielajā zālē būs skatāms 1. un 3. novembrī. Izrādes iespējams apmeklēt arī klašu kolektīviem programmas Skolas soma ietvaros. Biļetes nopērkamas visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un vietnē bilesuparadize.lv.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Līdz “Instrumenti” koncertam “Arēnā Rīga” mazāk kā divas nedēļas; uz ierobežotu laiku pieejamas “3+1” biļetes

"Instrumenti", viena no vērienīgākajām Latvijas mūzikas grupām, jau pēc mazāk nekā divām nedēļām iepriecinās klausītājus ar iespaidīgu koncertšovu "Runā Rīga", kas 26. oktobrī notiks...

POPULĀRĀKIE