piektdiena, 18. oktobris
SākumsKultūraPasākumiBaltijas Ilgtspējas forumā šogad fokusēsies uz vides ietekmes ziņojumu ieviešanu

Baltijas Ilgtspējas forumā šogad fokusēsies uz vides ietekmes ziņojumu ieviešanu

Kā veidot drošas un inovatīvas informāciju sistēmas, cīnīties ar zaļmaldināšanu, samazināt atkritumu apjomu un izmantot resursus efektīvāk – par šiem un citiem praktiskiem jautājumiem diskutēs un pieredzē dalīsies vadošie Eiropas ilgtspējas eksperti un inovāciju nozares līderi, pulcējoties Baltijas Ilgtspējas forumā. Šogad foruma fokusā būs vairāk nekā 20 tēmas, piemēram, patērētāju uzvedības maiņa, viedās pilsētas un atjaunīgā enerģija, aplūkojot praktiskus piemērus no dažādu nozaru organizācijām.

 “Šogad foruma ietvaros diskutēsim un analizēsim aktuālos ilgtspējas jautājumus no vides, sociālās atbildības un ekonomikas perspektīvām. Liela uzmanība tiks pievērsta klimata izmaiņu radīto izaicinājumu risināšanai, izmantojot atjaunīgās enerģijas avotus un mākslīgo intelektu. Tāpat kopīgi analizēsim, kā veicināt ētisku un ilgtspējīgu investīciju praksi, kā arī runāsim par kiberdrošību un daudziem citiem jautājumiem. Forums sniegs iespēju neformālā gaisotnē tīkloties ar augsta līmeņa vadītājiem, dibināt jaunas sadarbības un izzināt aktualitātes ilgtspējas jomā Eiropā. Mūsu mērķis ir nodrošināt, lai apmeklētāji šajā pasākumā gūst praktiskas zināšanas un ieguvumus, kas palīdzēs attīstīt ilgtspējīgas inovācijas un spert nozīmīgus soļus pozitīvu pārmaiņu virzienā,” norāda Baltijas Ilgtspējas foruma organizators Kristaps Cīrulis.

 Forums norisināsies 27. novembrī kinoteātrī “Splendid Palace”, un tā ietvaros padziļināti tiks pievērsta uzmanība vairākiem būtiskiem nozares jautājumiem, lai ikviens apmeklētājs gūtu noderīgu informāciju izmantošanai savu uzņēmumu vai organizāciju darbībā. Runātāju vidū būs tādi nozares praktiķi kā, piemēram, ICA grupas korporatīvās atbildības vadītāja Kerstina Lindvalla (Kerstin Lindvall) no Zviedrijas, Ignitis Renewables izpilddirektors no Lietuvas Tjerī Aelens (Thierry Aelens), kā arī Rimi korporatīvās atbildības un komunikācijas direktore Baltijā Zanda Šadre. Šie un citi eksperti dalīsies savā redzējumā un prognozēs par dažādām nozarē aktuālām tēmām, tostarp mākslīgā intelekta, aprites ekonomikas un korporatīvās atbildības attīstību nākotnē.

No plkst. 10.00 visi apmeklētāji aicināti klausīties paneļdiskusijas uz galvenās skatuves, kur tiks apspriesta Baltijas jūras reģiona nozīme bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā, ilgtspējīgi ietekmes ieguldījumi un stratēģijas pret zaļmaldināšanu, viedo pilsētu attīstība, atkritumu samazināšana un resursu efektivitātes uzlabošana, kā arī citi būtiski ilgtspējas aspekti.

Visas dienas garumā norisināsies darbnīcas kopā ar nozares profesionāļiem. To ietvaros atnākušie varēs uzzināt vairāk par oglekļa atdalīšanas tehnoloģiju nākotni un inovāciju lomu ilgtspējīgas izaugsmes veicināšanā, kā arī apgūt ietekmes uz vidi novērtējuma un ilgtspējas ziņošanas pārskatu izstrādes principus.

Tāpat būs iespējams apmeklēt izstādi, kurā 10 ārvalstu un pašmāju uzņēmumi iepazīstinās ar savām inovācijām un praktiskiem risinājumiem ilgtspējas kontekstā.

Apmeklētāju skaits ir ierobežots. Biļetes foruma apmeklēšanai var iegādāties pasākuma tīmekļvietnē.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Jaunā improvizācijas teātra sezona ir sākusies!

Pēc veiksmīgās iepriekšējās sezonas skatītājus atkal gaida dinamiskie “Gandrīz draugi" un garās formas “2x2 improvizācija" vakari. Abus vakarus vieno...

“Velns ir detaļās,” par Latvijas balsi NATO teic kādreizējais NBS komandieris Graube

Raidījumā “Alianses divas desmitgades: Latvijas ceļš kopā ar NATO” kādreizējais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris un arī pirmais NBS militārais pārstāvis NATO Raimonds Graube...

POPULĀRĀKIE

spot_img