svētdiena, 30. jūnijs
SākumsKultūraPasākumiKoncertzālē "Palladium Rīga" uzstāsies Eirovīzijas sensācija “Bambie Thug”

Koncertzālē “Palladium Rīga” uzstāsies Eirovīzijas sensācija “Bambie Thug”

Ar savu pirmo koncertu Rīgā viesosies īru mākslinieki “Bambie Thug”, kas pirms pāris nedēļām ar savu iespaidīgo priekšnesumu šokēja Eirovīzijas skatītājus visā Eiropā. Koncerts norisināsies 26. septembrī koncertzālē “Palladium”.

“Bambie Thug”, īstajā vārdā Bembija Reja Robinsona, savas muzikālās gaitas uzsāka vien 2020. gadā, izlaižot provokatīvu dziesmu “Birthday”, kuras video klipa versija izpelnījās gan atbalstītāju uzslavas, gan konservatīvāk noskaņotu mūzikas patērētāju kritiku. Vēlāk mākslinieki izlaida ne mazāk šokējošus skaņdarbus “P.M.P”. “Egregore” un citus. Muzikālo stilu paši dēvē par “Ouija-pop”, kas, kā atzīst “Bambie Thug”, ir pašizdomāts termins, lai raksturotu vairāku mūzikas žanru sintēzi, tādējādi piešķirot radītajai mūzikai, kas jau robežojas ar mākslas formu, unikalitāti un spēju pastāvēt ārpus iepriekš noteiktām robežām.

Savās performancēs viņi turpina to, ko iesāka ar video klipiem muzikālās karjeras sākumā – caur provokāciju graut sociopolitiskos stereotipus, izaicinot konservatīvi domājošo publiku ar šokējošiem šoviem. Robinsona sevi definē kā nebināru personu un aktīvi darbojas LGBTQ+ scēnā, slaveno dziesmu “Doomsday blue” pasludinot par kvīru komūnas himnu, bet paši sevi kronējot par raganu.

2024. gada janvārī “Bambie Thug” tika ierindoti starp kandidātiem Īrijas nacionālajā Eirovīzijas atlasē ar dziesmu “Doomsday Blue”, tādējādi strauji iegūstot skatītāju atbalstu un pārliecinoši uzvarot gan skatītāju, gan žūrijas balsojumā. Pēc atlases rezultātiem Īrijas Eirovīzijas fanu vidū valdīja divi noskaņojumi – kamēr atbalstītāji kliedza “Sūtiet raganu!”, otra nometne savā petīcijā savāca tūkstošiem parakstu, aicinot diskvalificēt māksliniekus un izraudzīties konkursam citu dziesmu.

“Bambie Thug” atbalstītāju vidū bija arī vairākkārtējais Eirovīzijas uzvarētājs Džonijs Logans, kurš dziesmā saskatīja potenciālo konkursa uzvarētāju un aicināja īru tautu atbalstīt māksliniekus. Vēlāk konkursa finālā viņi ieguva augsto 6. vietu, kas ir labākais Īrijas sasniegums pēdējo 24 gadu laikā. Pašpasludinātā īru ragana “Bambie Thug”, 26. septembrī, koncertzālē Palladium Rīga. Biļetes “Biļešu serviss” tīklā no 28. maija.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Stindzinoši un vienlaicīgi jautri – piedzīvojumi Latvijas Jūras akadēmijas studentu dzīvē

Jūrnieka profesijas apgūšana ir smags un atbildīgs darbs, uzkrājot plašu informācijas klāstu un iepazīstot pasauli no mazliet citāda skatupunkta, taču, vai un kā tikt...

POPULĀRĀKIE