ceturtdiena, 19. septembris
SākumsKultūra“Tu būtu tāda Uļjana Semjonova!” Kā aktierim Avotam radusies ideja veidot filmu...

“Tu būtu tāda Uļjana Semjonova!” Kā aktierim Avotam radusies ideja veidot filmu par basketbola leģendu

Spēlfilmas “Uļa” filmēšana norit pilnā sparā. Tajā galveno lomu – leģendāro basketbolisti Uļjanu Semjonovu atveidos Dailes teātra aktieris, kuram sporta pasaule nav sveša, Kārlis Arnolds Avots. Raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” Avots pastāsta, kā viņam radusies ideja veidot filmu tieši par Semjonovu. “Intuitīvi un emocionāli jutu, ka es varu to stāstu izstāstīt godīgi, nemelojot,” atzīst aktieris.

Jau izskanējis, ka tiks uzņemta filma par leģendāro basketbolisti Uļjanu Semjonovu. Tās režisors – Viesturs Kairišs, taču galvenajā lomā iejutīsies teju divus metrus garais aktieris Kārlis Arnolds Avots, kuram pašam arī sākotnēji radusies ideja atspoguļot iemīļoto sportisti. “Ir pagājuši jau seši gadi kopš man radās šī ideja. Tad es esmu tā uzmanīgi to lolojis,” stāsta aktieris.

Savukārt, kā radusies ideja šai filmai, Avots stāsta, ka strādājis Valmieras teātrī, kurā nokļuvis, pateicoties kursa vadītājai un aktiermeistarības pasniedzējai Indrai Rogai: “Viņa mani jau no otrā kursa paņēma teātrī. Tad es gribēju pabeigt bakalauru, atgriezos un paralēli strādāju teātrī. Tieši tajā brīdī mani kursabiedri strādāja pie “Nozieguma un soda” – veidoja etīdes ar domu kādreiz uztaisīt izrādi.”

Viņš turpina: “Pārlasu romānu un domāju – visas foršākās lomas taču ir aizņemtas. Svidrigailovs, Raskoļņikovs, Marmeladovs – ko es ņemšu nost?” atminas Avots, “Kodīšos uzreiz, kādam jau nepatikšu uzreiz? Es domāju, šoreiz nomierināšos, lasīju – ko es tur varētu nospēlēt? Es skatos – tā augļotāja, ko ar cirvi nosita Raskoļņikovs. Es to skaļi pateicu, un mamma teica: “Tu būtu tāda Uļjana Semjonova!””

Tajā brīdī aktieris aizvēris grāmatu, izgājis ārā, apsēdies pie pirts un sācis raudāt: “Sapratu, ka Dostojevskis lai iet tur, kur viņam jāiet, – vēlāk paņemšu, bet, ka šis ir kaut kas lielāks. Sākumā bija iecere par izrādi, jo zin kā – man tas sports, un es zinu, kas ir sportista liktenis.

Man šķiet, ka man vienmēr ir interesējuši cilvēki, kuri ar kaut ko atšķiras. Es kaut kā tiešām intuitīvi un emocionāli jutu, ka es varu to stāstu izstāstīt godīgi, nemelojot, jo tas mani ļoti aizkustina, un es ļoti cienu Uļu, un tas mani ļoti iedvesmo, un ilgi viņa bija manā redzeslokā, kad es biju sportists.”

Pilnu raidījumu “Ar dziesmu par dzīvi” klausies te!

 

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Konkurss “Kur tuvākā VIADA?” sadarbībā ar “VIADA”

18. septembrī plkst. 7:45, 13:40 un 18:10 piedalies “VIADA” konkursā “Kur tuvākā VIADA?” un laimē dāvanu karti no degvielas uzpildes stacijas “VIADA” 50.00 eiro...

POPULĀRĀKIE