piektdiena, 18. oktobris
SākumsDaba un tūrismsBarviks par lielākajām izmaiņām jaunajos medību noteikumos: “Daudzām karstām galvām vajadzētu padomāt”

Barviks par lielākajām izmaiņām jaunajos medību noteikumos: “Daudzām karstām galvām vajadzētu padomāt”

Latvijas Mednieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Haralds Barviks raidījumā “Zaļais stūris” pastāsta par to, kā iedzīvojies jaunais medību likums un kādas lielākās izmaiņas medniekiem jāņem vērā jaunajos noteikumos, kas stājušās spēkā ar 1. aprīli.

Kā iedzīvojies jaunais medību likums, Barviks stāsta: “Es domāju, ka iedzīvojies tas ir tīri normāli un tādu ilgu vērtējumu mēs varēsim iedot tad, kad stāsies spēkā jaunie noteikumi ar 1. aprīli.” Viņš iesaka katram medību interesentam noteikumus izlasīt tiesību aktu portālā: “Šodien, šurpu nākot, ieskatījos, ko mums būtu vērts pieminēt. Es domāju, ka tie būs grābekļi, uz kā ātri vien uzkāps. Pat uzkāps tie, kas lasa šos noteikumus.”

Viņš turpina: “Viens no tādiem jaunumiem, ar ko jārēķinās, ka pīļu sezona sāksies 20. augustā – konkrētā datumā, bet, lai nejūtas mednieki skumīgi, lai sirdsmiers bišķiņ ir, pagarināta šī sezona uz otru galu – tā beigsies 15. decembrī. Tātad, ņemot vērā, lai mēs varetu vairāk medīt šīs caurceļojošās pīles, kas nav mūsu vietējie iedzīvotāji.”

Barviks paskaidro, ka divdesmitais datums nenozīmē, ka šajā datumā drīkstēs doties pīļu medībās, jo spēkā ir palikusi prasība, ka līdz 14., 15. septembrim atļauts medīt sestdien, svētdien un trešdien. “Šajā gadījumā divdesmitais datums ir otrdiena. Tā kā es domāju, daudzām karstām galvām vajadzētu padomāt, ka, nevis ar otrdienu, bet ar trešdienu. Lūgums aizdomāties un neuzkāpt uz grābekļiem,” viņš piebilst.

Pilnu raidījuma ierakstu klausies zemāk!

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

LaIPA otro reizi pasniedz zelta un platīna sertifikātus

2024. gada 16. oktobrī Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) jau otro reizi pasniedza zelta un platīna sertifikātus mūzikas ierakstiem, kuri straumēšanas platformās sasnieguši...

POPULĀRĀKIE

spot_img