trešdiena, 16. oktobris
SākumsSabiedrībaZiņasNovadu balss: Godināti aktīvākie un iedvesmojošākie Latgales seniori

Novadu balss: Godināti aktīvākie un iedvesmojošākie Latgales seniori

4. oktobrī Daugavpilī tika godināti aktīvākie un iedvesmojošākie Latgales seniori. “Latgales Senioru Balvas 2024” apbalvošanas ceremonijā tika izcelti tie, kuri ne tikai dzīvo pilnvērtīgu dzīvi, bet arī veicina pozitīvas pārmaiņas savā apkārtnē.
Šī ir pirmā šāda veida balva Latvijā, un ir cerība, ka tā kļūs par tradīciju, kas ļaus iepazīt vairāk stāstu par radošiem, aktīviem un iedvesmojošiem senioriem vecumā no 55 gadiem.

Konkursā tika noteikti balvas ieguvēji piecās nominācijās, kas katra izceļ konkrētu senioru darbības jomu.

Nominācijā “Kultūra un mantojums” balvu ieguva Anna Lazdāne, kura 28 gadus vada Skrindu dzimtas muzeju. Viņa ir īsta Latgales patriote, kura savā darbā īpaši akcentē Latgales un vietējā kultūras mantojuma nozīmīgumu.

Nominācijā “Pilsoniskais aktīvisms un sociālā joma” balvu ieguva Jeļena Šalaja, kura jau 12 gadus ir senioru biedrības “Draudzība-K”, kas atrodas Daugavpilī, valdes priekšsēdētāja. Viņa organizē un uztur aktīvu un saliedētu vidi, tādējādi veicinot dzīves labklājību vietējiem iedzīvotājiem un senioriem.

Nominācijā “Sabiedrības saliedēšana” balvu ieguva Daiga un Valērijs Stavski, kuri vairāk kā divus gadus iegulda savus spēkus, zināšanas, prasmes, pieredzi un brīvo laiku, lai atbalstītu ukraiņu kopienu Latgalē, īpaši Rēzeknē, un stiprinātu atbalstu ukraiņu bēgļiem, kā arī rastu izpratni Latgales sabiedrībā par ukraiņu kultūru.

Nominācijā “Mediji” balvu ieguva Egita Terēze Jonāne, kura ir “Vietējās Latgales Avīzes” žurnāliste, aktīvi darbojas Latvijas Reģionālo mediju asociācijā un Latvijas žurnālistu asociācijā, dibinājusi Lobs.lv, ir pilsoniskā aktīviste, savā žurnālistikas darba centrā liekot Latgales cilvēkus.

Nominācijā “Ieguldījums izglītības jomā” balvu ieguva Tatjana Azamatova, kura cīnās par senioru līdzdalības tiesībām un iekļaušanos sabiedrībā. Pirms desmit gadiem viņa dibināja “Krāslavas senioru skolu”. 2015. gadā Tatjana kopā ar psihologu Raimondu Lazdu uzsāka praktiskas aktivitātes, neformālās izglītības kursus pensijas vecuma cilvēkiem. Senioru skola Krāslavā bija pirmā šāda veida iniciatīva Latvijā.

Balvas tika pasniegtas Latgolys Senioru Foruma 2024 ietvaros, ko organizēja sabiedriskā organizācija New East sadarbībā ar Baltijas Mediju izcilības centru un Google atbalstu.

 


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Vietējā Latgales Avīze”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Rinkēvičs joprojām aicina pārskatīt ieroču ierobežojumus, jo “Ukraina šobrīd tuvojas ļoti sarežģītai situācijai”

Nesen uzrunu ANO Ģenerālajā asamblejā sniedza Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, pievēršoties Ukrainas atbalsta tēmai. Raidījumā “Alianses divas desmitgades: Latvijas ceļš kopā ar NATO”...

POPULĀRĀKIE