sestdiena, 27. jūlijs
SākumsKultūraLelde Kovaļova par nepadošanos: “Ja tevi pa durvīm izmet, pamēģini kādu logu...

Lelde Kovaļova par nepadošanos: “Ja tevi pa durvīm izmet, pamēģini kādu logu atrast”

Skatītāju iemīļotā seriāla “Nelūgtie viesi” producente un rakstniece Lelde Kovaļova, ciemojoties pie Jāņa Šipkēvica raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, dalās kino producentes aizkulisēs un to cik svarīgi kino jomā ir nepadoties, lai sasniegtu iecerēto. “Es neteiktu, ka vienmēr tas izdodas,” par iespēju atrašanu producentes profesijā atzīst Kovaļova.

“Kino producentam ļoti daudz arī jārēķinās ar atteikumiem, ar izaicinājumiem, ar vārdu – nē, bet es cenšos dzīvot kaut kā pēc moto profesionālajā ziņā, ka, ja tevi pa durvīm izmet, nu, vismaz pamēģini kādu logu atrast – varbūt izdosies iekāpt. Ja nesanāks, nu, nekas – dosies mājās,” savās pārdomās dalās Kovaļova.

Tikpat cik nepadošanās un iespēju atrašana, svarīgas ir arī producenta rūpes par visām iesaistītajām personām kino tapšanas procesā. “Tas ir ļoti svarīgi. Tas ir tas, par ko es prioritāri rūpējos. Es cenšos radīt šo komfortu filmēšanas laukumā. Es pamanīju, ka tiešām cilvēki to novērtē, lai atbraucot uz filmēšanas laukumu, ir ne tikai tās pamata lietas, ka šeit ir darbs un šeit mēs filmējam,” stāsta “Nelūgto viesu” producente.

Kovaļova atklāj, ka ne tikai drukā krūzītes ar aktieru vārdiem, organizē uzkodas, bet arī visai filmēānas komandai ieplāno kopīgas aktivitātes. “Šīs itkā mazās nianses, bet tās arī ir ļoti svarīgas, lai cilvēki jūt, ka mums viņi ir svarīgi, jo kino tas ir milzīgs komandas darbs. Protams, ka režisora loma ir numur viens, – tas ir neapšaubāmi. Tāpat kā scenārijs un arī producentam ir svarīga loma, un aktieriem, bet, ja cilvēki strādā veselīgā, pozitīvā vidē, man liekas, ka tas rezultāts var būt vēl labāks,” viņa uzskata.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Dziedātāja DIONA neslēpj emocijas un izdod singlu “Atpakaļ sauc”

Trešdien, 24. jūlijā, ar jaunu dziesmu “Atpakaļ sauc” klajā nākusi pašmāju dziedātāja DIONA. Singls vēsta par dzīves attiecību ironiju, kad nereti cilvēki alkst viens...

POPULĀRĀKIE