piektdiena, 28. jūnijs
SākumsKultūraPasākumiNovembrī Rīgā uzstāsies “Molchat Doma"

Novembrī Rīgā uzstāsies “Molchat Doma”

13. novembrī koncertzālē “Palladium” savas pasaules turnejas ietvaros viesosies baltkrievu postpanka sensācija un hita “Sudno (Boris Ryzhy)” autori grupa “Molchat Doma”. Biļetes iespējams iegādāties www.bilesuserviss.lv tīklā, sākot no piektdienas, 14.jūnija.

2017.gadā Minskā dibinātā grupa “Molchat doma”, kas šobrīd mitinās Losandželosā, pazīstama ar savu tumši gotisko, taču vienlaikus dejojamo postpanka, new-wave un sintpopa skanējumu.

Grupas sastāvā ir trīs dalībnieki – dziļi monotonās balss īpašnieks Jegors Škutko, ģitāras, sintezatoru un bungu mašīnas virtuozs Romāns Komogorcevs, kā arī basģitārists un taustiņinstrumentu meistars Pāvels Kozlovs.

“Molchat doma” daiļradi iedvesmojušas tādas mūzikas leģendas kā “The Cure”, “Siouxsie and the Banshees”, “Depeche Mode” un “Human League”, un tās mūziku melomāni nereti salīdzina ar “Joy Division”, “Bauhaus” un citiem žanra grandiem.

Milzīgu popularitāti un starptautisku atzinību grupa sasniedza 2020.gadā, kad tās dziesma “Sudno (Boris Ryzhy)” kļuva par platformas TikTok hitu un tika iekļauta vairāk kā 100 000 dažādos TikTok video. Pateicoties fenomenālajiem panākumiem sociālajos tīklos, dziesma strauji ieņēma otro vietu Spotify Global Viral 50 topā un pirmo vietu ASV Viral 50 topā, savukārt albums “Monument” uzkāpa līdz augstajai 21.vietai Billboard top 200.

2022. un 2023.gadu grupa pavadīja pasaules turnejā, spēlējot izpārdotus koncertus ASV, Eiropā un Austrālijā un pa ceļam iegriežoties arī festivālos Coachella, Cruel World un Primavera. Daļu no koncertu ienākumiem “Molchat Doma” ziedojuši Ukrainas atbalstam un ir vieni no tiem mūziķiem, kas publiski nosodījuši Krievijas agresiju.

2024.gada beigās grupa atkal dosies gadu ilgā tūrē, kuras laikā uzstāsies arī Latvijā.

“Molchat Doma mūzika ir tik mistiski pašpietiekama, ka ir grūti negribēt būt daļai no šīs burvības,” tā grupu raksturo Pitchfork. 13.novembrī šo burvību baudīsim arī “Palladium” koncertzālē.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Pludmales bārā Cukurfabrik’ notiks Summer Sound iesildīšanās pasākums

5. jūlijā Liepājas pludmales bārā “Cukurfabrik’” notiks Baltijā grandiozākā pludmales festivāla “Summer Sound 2024” iesildīšanas ballīte ar dejām līdz...

Grupa “Židrūns” aicina uz “Pārmaiņu svētkiem” jeb pārskatāmā nākotnē pēdējo koncertu

Rokgrupa “Židrūns” 24. jūlijā aicina uz īpašu notikumu – “Židrūna pārmaiņu svētkiem”, kas kvartetam būs pagaidām pēdējais koncerts pēc aizraujošas darbības 20 gadu garumā....

POPULĀRĀKIE