sestdiena, 5. oktobris
SākumsSabiedrība“Tet” vadītājs Uldis Tatarčuks skaidro, kāpēc “Tet” un LMT vajadzētu apvienoties

“Tet” vadītājs Uldis Tatarčuks skaidro, kāpēc “Tet” un LMT vajadzētu apvienoties

Pēdējā laikā atkal uzvirmojušas runas, idejas un diskusijas par “Tet” un Latvijas Mobilā Telefona (LMT) apvienošanu. Raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” Latvijas digitālās infrastruktūras mugurkaula vadītājs un uzņēmuma “Tet” galvenais izpilddirektors Uldis Tatarčuks skaidro, kāpēc abām kompānijām tomēr vajadzētu apvienoties un kādas attīstības iespējas tas pavērtu.

Par abu uzņēmumu apvienošanu diskutēts vairākkārt. Kā norāda Tatarčuks, “Tet” jau kopš 2013. gada apgalvojuši, ka apvienošanās ir vajadzīga: “Mēs redzam, ka pasaulē tehnoloģiju nozare mainās, un cilvēki šos komunikāciju sakaru pakalpojumus izvēlas arvien vairāk lietot kopā, jo nav svarīgi, kādā frekvencē vai ar kādu tehnoloģiju tu saņem to savu savienojamību ar pasauli.

Visa pasaule tam jau ir izgājusi cauri, un tur ir būtiski efektivitātes ieguvumi, straujāka un labāka tehnoloģiju attīstība, labāka tīklu plānošana, infrastruktūras plānošana, tai skaitā arī labāka noturība pret uzbrukumiem veidojas. Tā, ka tur ir ļoti daudz ieguvumu.” Raidījuma vadītājs Pauls Timrots šo salīdzina ar pagastu reformu, kad katram pagastvecim bijis jādomā, ko darīs tālāk – karjera beigusies. Ko par to domā “Tet” vadītājs?

“Es domāju, ka Latvijā darbaspēka deficīts ir pietiekami liels, lai visi cilvēki, kuriem ir enerģija, zināšanas un prasmes kaut ko radīt, un nodarboties savu darbu atrastu. Tur pat nav tik liels uzsvars uz to darbinieku skaitu. Es domāju, ka, apvienojot šīs divas inženieru komandas ar tiem pārējo nozaru ekspertiem, kas tur ir, mēs varētu pa īstam labi konkurēt daudz plašākā mērogā un vēl labākām inovācijām,” uzskata Tatarčuks.

Tomēr apvienošanās nav pavirzījusies uz priekšu jau no 2013. gada, kā iepriekš norādīja “Tet” vadītājs. “Mēs ceram, ka šoreiz akcionāri ir vēlreiz pievērsušies šim jautājumam, ka viņi atradīs labāko attīstības scenāriju, jo mēs labi attīstāmies līdz šim brīdim, bet mēs varētu to darīt būtiski straujāk – iedodiet mums šo papildus iespēju vai šo pakalpojumu plašumu, un mēs spēsim piegādāt vēl labākus risinājumus,” viņš paskaidro.

Pilnu raidījumu “Ar dziesmu par dzīvi” klausies ierakstā!

 

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Radio SWH vadītājs Jānis Šipkēvics kļuvis par vienu no “Liepāja 2027” vēstnešiem

Lai stiprinātu Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 programmu un veicinātu tās daudzveidīgāku veidošanu, rosinātu plašākam sabiedrības lokam iesaistīties projektā un veicinātu tā atpazīstamību...

POPULĀRĀKIE