otrdiena, 22. oktobris
SākumsKultūraPasākumiPopulārais mākslinieks Artūrs Smoļjaņinovs par godu savai dzimšanas dienai aicina uz grupas...

Populārais mākslinieks Artūrs Smoļjaņinovs par godu savai dzimšanas dienai aicina uz grupas “cheLovek” koncertu

1.novembrī plkst.19:00 mūzikas un drāmas telpā OratoriО (Sporta ielā 2, Rīgā) notiks muzikāls vakars par godu aktiera, režisora un mūziķa Artūra Smoļjaņinova dzimšanas dienai. Koncertā uzstāsies grupa cheLovek ar mūzikas programmu “Iekšā”, kā arī notiks dziesmas “Murgi” video pirmizrāde.

Mūzikas grupa cheLovek, kuru Artūrs izveidoja 2022.gadā, ir laidusi klajā pirmo EP-albumu “4”, sniegusi lielu koncertu skatītāju pilnā klubā “First”, bet 2024.gada 24.februārī, Ukrainas kara otrajā gadadienā, grupa laida klajā pirmo video dziesmai “Elsinora”.

Pēc diviem gadiem, savā 41.dzimšanas dienā Artūrs un viņa izcilie Latvijas mūziķi – ģitārists Jānis Ruņģis, basģitārists Staņislavs Judins, taustiņinstrumentālists Ēvalds Lazarēvičs un bundzinieks Krišjānis Bremšs – atskatīties uz saviem pirmajiem soļiem šajā īsajā, taču spožajā radošajā ceļā ar akustisku “mājas” koncertu.

Radošās apvienības KATUFILM producente un grupas сheLovek menedžere Jekaterina Lanskaja saka, ka viņai “radošais akts dzimšanas dienā ir savdabīga pārdzimšana. Tas ir svarīgs notikums ne tikai jubilāram, bet ikvienam, kas ar viņu saskaras. Jaundzimušais pēta identitāti, realitāti, un visi līdzās esošie nokļūst jubilāra iekšējā laboratorijā. Un publika zālē nav vienkārši skatītāji, bet gan tēli kā Kreiga Švarca varonis un viņa pieredze ar “iekļūšanu” Džona Malkoviča apziņā.”

“Man ļoti patīk Rīga, tā ir “mana” pilsēta,” saka Artūrs Smoļjaņinovs. “Dzīves ritms, arhitektūra, daudz ūdens un vēja.. Mani šeit uzņēma ar tādu mīlestību, tādu siltumu un rūpēm, ka es šeit nemaz nejūtos kā “svešais”. Tik daudz pilnīgi nepazīstamu cilvēku man palīdzēja pilnīgi nesavtīgi un bez jebkādiem zemtekstiem, ka, šķiet, pat mājās vislabākajos laikos es nejutos tik labi un mierīgi kā šeit. Patiešām – ko sēsi, to pļausi. Es mācos latviešu valodu, pakāpeniski apgūstu vēsturi, kultūru un moderno latviešu sabiedrību. Esmu pašā ceļa sākumā, taču jo tālāk eju, jo interesantāk kļūst. Sāku just patiešām spēcīgas un siltas jūtas pret Latviju un tās iedzīvotājiem.”

Pasākuma organizatori – Brīvu cilvēku kopiena cheLovek – aicina visus Artūra daiļrades, labas mūzikas un dziļu tekstu cienītājus aizvadīt šo piektdienas vakaru omulīgajā “OratoriO” telpā kopā ar grupas cheLovek mūziķiem un viņa draugiem, tā nosvinot Artūra dzimšanas dienu, pielikt punktu, pāršķirt lappusi un sākt jau nodaļu grupas “dzīves grāmatā”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Baltijas Ilgtspējas forumā šogad fokusēsies uz vides ietekmes ziņojumu ieviešanu

Kā veidot drošas un inovatīvas informāciju sistēmas, cīnīties ar zaļmaldināšanu, samazināt atkritumu apjomu un izmantot resursus efektīvāk – par šiem un citiem praktiskiem jautājumiem...

POPULĀRĀKIE

spot_img