otrdiena, 2. jūlijs
SākumsKultūraAktieris Jānis Paukštello: "Nekad nebiju domājis, ka es būšu aktieris!"

Aktieris Jānis Paukštello: “Nekad nebiju domājis, ka es būšu aktieris!”

Radio SWH raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” aktieris un dziedātājs Jānis Paukštello atceras laiku, kad vēl studējis ekonomiku, bet vairāku apstākļu dēļ nokļuvis aktiermākslas kursos, kas vēlāk atnesuši pirmo televīzijas tiešraidi vien 18 gadu vecumā un arī tālāko darbu Dailes teātrī. “Es nebiju nekad domājis, ka es būšu aktieris,” teic Paukštello.

Taujāts par to, vai atceras savu pirmo uzkāpšanu uz skatuves publikas priekšā, Paukštello norāda, ka nekad nebija domājis, ka vispār kļūs par aktieri. “Es biju jau universitātē – Ekonomikas fakultātē. Es zināju, kur es strādāšu, jo tājā laikā bija, kad tu beidzi augstskolu, norīkojumi, bet es zināju, kur jau strādāšu.” Tomēr draugi teikuši, ka ir uzņemšana Tautas kinoaktieru studijā, kas bijuši tādi kā aktiermākslas kursi.

“Es neko īpašu nedomādams par nākotni, mani draugi pateica, un es aizgāju, un no 900 cilvēkiem tiku to laimīgo starpā, kas ir 21 cilvēks,” stāsta Paukštello, atminoties pirmo saskari ar televīziju, būdams vien divus mēnešus Tautas kinoaktieru studijā, kad tieši viņu izvēlējās jaungada raidījumam “Baltais bērzs”. “Tiešajā ierakstā 45 minūtes luga – tur nekāda stopkadra nebija, bez montāžas, 18 gadu vecumā,” piebilst aktieris.

Paukštello atceras apmulsumu, kas valdījis, domājot par izvēli star ekonomiku un teātri. Tomēr drīz vien viņš nokļuvis Dailes teātrī palīgštatā. “Vienkārši brīnums,” par savu aktiera karjeru teic Paukštello, “Un šādi brīnumi man ir notikuši dzīvē diezgan pieklājīgi daudz, ka providence man ir piespēlējusi tādas situācijas. Tā ir tā pirmā saskaršanās ar televīziju un Dailes teātri. Man nav citi teātri bijis dzīvē, kā tikai Dailes teātris.”

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Jauna ēra Latvijas zivjsaimniecībā jeb Kā nozari ietekmēs revolucionārais akvakultūras inovāciju infrastruktūras centrs

Latvijas akvakultūras nozare piedzīvo ievērojamu attīstību, pateicoties jaunajam akvakultūras inovāciju infrastruktūras centram zivju audzētavā “Tome”. Tā vadītājs Ivars Putviķis, kurš ir arī "Bior" zivju...

POPULĀRĀKIE