otrdiena, 2. jūlijs
SākumsKultūra“Amber Creek” stāsta par grupas tapšanu un nākotnes plāniem

“Amber Creek” stāsta par grupas tapšanu un nākotnes plāniem

Raidījuma “Roka nemieri” viesi ir Anna Andrejeva un Artūrs Mačevskis no grupas Amber Creek. Ar viņiem sarunājas pieredzējušais Latvijas roka lāpnesis Jānis Bukums.

Kad ir dibināta grupa Amber Creek?

Anna: Grupai ir jau 10 gadi. Toreiz mans draugs Daniels pasauca mani uz mēģinājumu, viņš tad spēlēja kopā ar savu brāli Rafaelu. Pirms 7 gadiem mēs atradām bundzinieku Aleksandru un pagājušajā gadā Artūru, jo mūsu iepriekšējais ģitārists tagad ir ārzemēs.

Kāpēc tieši Amber Creek un ko tas jums nozīmē? Kādā stilā spēlē grupa?

Anna: Mēs gribējām uztaisīt tādu nedaudz patriotisku nosaukumu un es izvēlējos Amber, jo dzintars ir mūsu valsts nacionālais akmens. Un Creek tāpēc, ka labi skanēja kopā. Un tā sanāca Amber Creek.

Artūrs: Skaitās, ka mums ir alternatīvs roks, bet tā kā mums tiek rakstīts jauns albums, mēs plānojam pievienot kaut ko arī no citiem žanriem, lai sanāk kaut kas svaigāks. Alternatīvais roks un metāls ir diezgan paši jēdzieni un labākais piemērs varētu būt grupa Paramore, ko mēs arī koncertos spēlējam diezgan bieži.

Anna: Mūs diezgan bieži salīdzina ar Evanescence, bet vairāk ar manu balsi nevis ar instrumentu skaņām.

Es personiski no sevis apsveicu jūs ar to, ka jums ir vokāliste sieviete. Lūdzu, nosauciet arī pārējos grupas dalībniekus, un ko katrs spēlē.

Anna: Pirmais mums ir ģitārists Daniels Sančess, viņš spēlē ģitāru. Un viņam ir dvīņubrālis Rafaels Sančess, kurš spēlē basu. Tagad mums ir arī Artūrs Mačevskis, kurš spēlē ģitāru. Un Aleksandrs Ivanovs, kurš spēlē bungas. Un es esmu Anna Andrejeva, vokāliste. Vēl mums ir viens neoficiālais dalībnieks Andrejs, viņš palīdz rakstīt mūziku un producēt.

Cik jums jau ir izdoti albumi? Vai ir arī videoklipi?

Anna: Mums šogad būs pirmais albums. Albuma iznākšana plānojas vairāk uz gada beigām, tuvāk decembrim. Mums ir 5 videoklipi. Ļoti forši videoklipi un tos var skatīties visu laiku, bet videoklipu uzņemšana ir ļoti dārga.

Artūrs: Ja nemaldos, mums tagad internetā ir pieejamas 8 mūsu dziesmas. Jaunajā albumā mērķējam uz to, ka būs 10 dziesmas.

Es tā saprotu, ka grupa kādu laiku bija stagnējusi un tagad ir jauni dalībnieki. Kāds bija ceļš uz nonākšanu grupā?

Artūrs: Es vienkārši internetā ievēroju, ka Anna uzrakstīja, ka grupa meklē jaunu ģitāristu. Es vienkārši uzrakstīju, jo tajā laikā jau daudz nodarbojos ar mūziku, bet īsti bez progresa. Un tā bija laba iespēja pievienoties jau aktīvai grupai, kura kaut ko jau veido.

Anna: Artūrs uzrakstīja jau 2 stundas pēc tam, kad nopublicēju ziņu, ka meklējam ģitāristu. Apskatījāmies viņu un nospriedām, ka citus nemaz neskatīsimies. Un neesam vīlušies.

Kurš jums grupā raksta tekstus un no kurienes nāk iedvesma?

Anna: Es rakstu visus tekstus un vokālo melodiju. Mums ir tāds process, ka vispirms ģitārists vai bundzinieks uzraksta instrumentālo mūziku, es to klausos un mūzika manī rada kādas emocijas. Pēc tam no tām emocijām rodas teksts. Tas ir komandas darbs, jo arī visi dalībnieki var kaut ko pamainīt tekstā.

Vairāk klausies raidījuma ierakstā:

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Jauna ēra Latvijas zivjsaimniecībā jeb Kā nozari ietekmēs revolucionārais akvakultūras inovāciju infrastruktūras centrs

Latvijas akvakultūras nozare piedzīvo ievērojamu attīstību, pateicoties jaunajam akvakultūras inovāciju infrastruktūras centram zivju audzētavā “Tome”. Tā vadītājs Ivars Putviķis, kurš ir arī "Bior" zivju...

POPULĀRĀKIE