pirmdiena, 16. septembris
SākumsKultūraFilma "Straume" iekaro skatītāju sirdis – pirmajās dienās noskatījušies jau 15 000...

Filma “Straume” iekaro skatītāju sirdis – pirmajās dienās noskatījušies jau 15 000 cilvēku

Ginta Zilbaloža jaunākā animācijas filma “Straume” jau pirmajās izrādīšanas dienās ieguvusi plašu skatītāju atzinību, kļūstot par nogales skatītāko filmu Latvijas kinoteātros. Ar vairāk nekā 15 000 skatījumu tikai dažu dienu laikā tai izdevies viens no visu laiku veiksmīgākajiem Latvijas kino startiem.

Filma “Straume” piedzīvoja savu pirmizrādi 28. augustā, un tās panākumi liek cerēt uz vēl plašāku atzinību, turpinot ceļu uz starptautisko auditoriju un, iespējams, pat prestižo “Oskara” balvu. “Straume” ne tikai aizrauj skatītājus ar savu unikālo stāstu un vizuālo izpildījumu, bet arī iedvesmo cilvēku sociālajos tīklos dalīties ar pozitīvām atsauksmēm. Filmas saturs un mākslinieciskā izcilība ir radījusi plašu rezonansi, ar daudziem skatītājiem izsakot apbrīnu par filmas emocionālo dziļumu un tehnisko meistarību.

“Ļoti priecājos, ka Latvijas skatītāji tik pozitīvi uzņem “Straumi”. Mūsu komanda ir ieguldījusi milzīgu darbu, lai šo stāstu nogādātu līdz lielajam ekrānam, un redzēt tik lielu skatītāju atsaucību ir iedvesmojoši,” norāda filmas režisors Gints Zilbalodis.

Filmas galvenais varonis Kaķis ir izteikts vientuļnieks. Kad viņa mājas tiek iznīcinātas milzu plūdos, viņš atrod patvērumu nelielā laivā kopā ar citiem dzīvniekiem – Kapibaru, Lemuru, Suni un Putnu. Viņi ceļo cauri noslēpumainām ainavām, mācoties izdzīvot, sadarboties un pielāgoties jaunajai cilvēku neapdzīvotajai pasaulei.

Ginta Zilbaloža darbs ir pēdējā laika vērienīgākā Latvijas kino starptautiskā sensācija – filma demonstrēta prestižajā Kannu kinofestivāla programmā “Īpašais skatiens” kā vienīgā animācijas filma, Ansī animācijas filmu festivālā tā ieguvusi četras balvas, ieskaitot žūrijas un skatītāju balvu un Melburnas Starptautiskajā kino festivālā mākslas darbs izpelnījies arī īpašu žūrijas atzinību un naudas balvu. Tāpat “Straume” piesaistījusi ārzemju preses, izplatītāju un skatītāju uzmanību, tādēļ jau šoruden to sāks demonstrēt kinoteātros ASV, Kanādā, Vācijā, Spānijā, Itālijā, Dienvidkorejā, Japānā, Austrālijā un citviet.

Filmu “Straume” jau šobrīd var noskatīties kinoteātros un filmu demonstrēšanas vietās visā Latvijā.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Jaunums pirms Baltijas Volejbola līgas sezonas – FRACHT Baltijas Superkauss

Straujiem soļiem tuvojas volejbola sezonas sākums un, kā vēl labāk sagatavoties, ja ne mērojot spēkus ar kaimiņiem! 14. un 15. septembrī, 14 dienas pirms...

POPULĀRĀKIE