svētdiena, 30. jūnijs
SākumsSabiedrībaPolitikaVeselības ministrs Abu Meri turpina savu ārsta praksi: “Politika nav mūžīga lieta...

Veselības ministrs Abu Meri turpina savu ārsta praksi: “Politika nav mūžīga lieta – tas ir uz laiku”

Veselības ministrs un ārsts Hosams Abu Meri, ciemojoties pie Ineses Vaikules raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, pastāsta par to, kā viņam izdodas apvienot savu ārsta praksi un ministra gaitas. “Noteikti rūpēšos par savu profesiju kā ārstu, jo noteikti politika nav mūžīga lieta – tas ir uz laiku,” uzskata Abu Meri.

Taujāts par to, cik bieži tagad sanāk praktizēt kā ārstam un kā pats redz savu profesionālo izaugsmi, Abu Meri stāsta: “Sākumā divus mēnešus nebija iespēju, bet pēc tam es atradu sestdienas, kas, protams, papildus slodze, jo tomēr tā sestdiena un svētdiena, būdams ministrs, arī jālasa daudzi dokumenti, vēl ar kolēģiem sarakstāmies, daudz informācijas nāk un tā tālāk.”

Vēl brīvdienās nereti iekrītot arī komandējumi uz citām valstīm. “Es arī cenšos izvēlēties komandējumus, kas ir ļoti svarīgi Latvijai. Es nelidoju katru nedēļu,” piebilst Abu Meri, kurš šobrīd savā ārsta praksē darbojas divas sestdienas mēnesī. “Tā regulāri cenšos to darīt, lai arī sargātu savas iemaņas, savas praktiskās darbības kā endoskopists, un lai arī turpinātu palīdzēt pacientiem, kuri ar mani ir gadiem ilgi.”

Viņš turpina: “Man vēljoprojām daudzi pacienti raksta un mēģinājām attālināti palīdzēt, rakstīt medikamentus, dot kaut kādu rekomendāciju, un vienā darbā es, protams, sūtu pie citiem kolēģiem, bet viņi atkal raksta: “Ko jūs domājat par to vai es tomēr uzticu jums.” Nu, es cenšos, cik mēs tā varēsim darīt, redzēsim, bet noteikti rūpēšos par savu profesiju kā ārstu, jo noteikti politika nav mūžīga lieta – tas ir uz laiku. Es gribētu turpināt strādāt par ārstu.”

https://open.spotify.com/embed/episode/4GB3l700TJViRD1VYQ29v9

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Stindzinoši un vienlaicīgi jautri – piedzīvojumi Latvijas Jūras akadēmijas studentu dzīvē

Jūrnieka profesijas apgūšana ir smags un atbildīgs darbs, uzkrājot plašu informācijas klāstu un iepazīstot pasauli no mazliet citāda skatupunkta, taču, vai un kā tikt...

POPULĀRĀKIE