piektdiena, 20. septembris
SākumsKultūraPasākumiGrupa «CREDO» aicina uz vērienīgiem 50 gadu jubilejas koncertiem

Grupa «CREDO» aicina uz vērienīgiem 50 gadu jubilejas koncertiem

2024.gada rudenī leģendārā grupa «CREDO» dosies vērienīgā koncerttūrē, kura būs veltīta grupas 50 gadu jubilejai un norisināsies Latvijas pilsētu koncertzālēs. Lielais koncerttūres noslēguma koncerts Jaungada noskaņās plānots 30.decembrī Saldus sporta kompleksā.

«Reizēm mēs aizmirstam priecāties un svinēt, bet tas mums ļoti patīk, tādēļ aicinām draugus un skatītājus svinēt dzīvi! Grupas piecdesmit gadu jubileja, manuprāt, ir labs iemesls šādām svinībām,» saka grupas līderis, solists Guntis Veits un piebilst: «Ar mūsu dziesmām ir izaugušas vairākas paaudzes. Tāpēc šoruden aicinām uz svinībām, lai kopā kavētos atmiņās un vēlreiz kopā izdziedātu grupas populārākos hitus un kopā ar klausītājiem vienotos mūzikā, kura izvedīs cauri piecām desmitgadēm. Kā jau jubilejas koncertos pienākas, gaidāmi arī daži pārsteigumi!» 17.oktobra koncertā VEF Kultūras pilī īpašie viesi būs aktrise Lelde Dreimane, mūziķis Ainars Virga u.c. mākslinieki.

Koncertos skanēs grupas visu laiku populārākās dziesmas un, protams, arī jaunāki skaņdarbi: «Meitene ar kallu ziediem», «Disnejlenda», «Neko nevar skaidri zināt», «Tur aiz mākoņiem ir saule», «Ziņģe par bailēm», «Lai!», «Kad nekas nav palicis tevī», «Smaidas» u.c.

Koncertos piedalīsies mūziķi Guntis Veits (balss, ģitāra), Armands Alksnis (ģitāra), Aivars Vīksna (basģitāra) un Gundars Lintiņš (sitaminstrumenti).

Grupas pirmsākumi meklējami 1974.gada beigās, kad skolasbiedri – no «Līviem» aizgājušais basģitārists Valdis Skujiņš, Verners Bokums, Gina Burkēvice, kā arī Aivars Liepiņš un Valērijs Kosmiņins uzsāka kopīgus mēģinājumu. Nedaudz vēlāk grupa kļuva par Liepājas kokapstrādes kombināta «Baltija» vokāli instrumentālo ansambli, un ar šo nosaukumu darbojās līdz 1979.gadam, kad oficiāli tika apstiprināts nosaukums «Credo».

Grupas «CREDO» jubilejas koncerti notiks:
17.oktobrī plkst.19 VEF Kultūras pilī;
20.oktobrī plkst.16 Latgales vēstniecībā GORS;
9.novembrī plkst.18 Koncertzālē «Cēsis»;
17.novembrī plkst.18 Kultūras centrā «Ulbrokas pērle»;
30.decembrī plkst.19 Saldus sporta kompleksā.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Konkurss “Kur tuvākā VIADA?” sadarbībā ar “VIADA”

18. septembrī plkst. 7:45, 13:40 un 18:10 piedalies “VIADA” konkursā “Kur tuvākā VIADA?” un laimē dāvanu karti no degvielas uzpildes stacijas “VIADA” 50.00 eiro...

POPULĀRĀKIE