sestdiena, 28. septembris
SākumsSportsAndžejs Ļebedevs kļūst par Eiropas čempionu spīdvejā un atzīst, ka ir “saslimis”...

Andžejs Ļebedevs kļūst par Eiropas čempionu spīdvejā un atzīst, ka ir “saslimis” ar šo sporta veidu

Vēsturi pārrakstījis Andžejs Ļebedevs, kļūstot par Eiropas čempionu un nodrošinot vietu nākamā gada “Grand Prix” seriāla pamatsastāvā. Raidījumā “Vakara sporta stunda” sportists stāsta par savu sasniegumu, atminoties pēdējās sacensības, kā arī atzīst, ka ir “saslimis” ar šo sporta veidu, burtiski zinot visu par spīdveja leģendām, kuras arī pašu Ļebedevu nesmādē.

Pēdējo finālposmu Ļebedevs aizvadījis ļoti prātīgi un gudri, kontrolējot situāciju un vēlāk arī izcīnot uzvaru Eiropas čempionātā. Bez šī titula viņš nodrošinājis svarīgu vietu nākamā gada pasaules čempionāta “Grand Prix” pamatsastāvā. Vai šos abus sasniegumus vispār var salīdzināt? “Es teiktu tā, ka es uzliktu uz viena plauktiņa abas balvas,” teic sportists.

Ļebedevs norāda, ka ir prestiži kļūt par Eiropas čempionu: “Pārrakstīt vēsturi, pašam sev rakstīt vēsturi, protams. Tas uzdevums, kas bija uzlikts sezonai, kaut kā visu laiku atkārtoju – gribas atrast ceļu, kā palikt “Grand Prix”, un arī teicu, ka es (esmu – aut.) vienīgais braucējs, kuram tik daudz iespēju bija šajā sezonā, lai paliktu “Grand Prix” nākamajā gadā.”

Viņš turpina: “Tagad man nav jāuztraucas, nav jābrauc tajā pretendentu finālā – tikai skaties uz priekšu. Jā, varbūt sagādāt kādu pārsteigumu, lai nākampirmdien notiktu arī nedēļas notikums (“Vakara sporta stundā” katru nedēļu tiek izcelts viens notikums sporta pasaulē – aut.) ar manu vārdu. Kas zina? Gribētos pjedestālu šajā gadā dabūt un cerams, ka arī sanāks tas Toruņas posmā.”

Atminoties pēdējās sacensības Hožuvā, Polijā, Ļebedevs būtībā visu kontrolējis savā prātā un sekojis līdzi katram sīkumam: “Es melotu, ka es nedomāju par to, koncentrējos tikai braukšanai – nē, kalkulators visu laiku bija galvā – es zināju, ko dara Madsens, kas man jāizdara, kāda starpība starp mums ir. Es visu kontrolēju savā galvā, bet tajā pašā laikā diezgan komfortabli jutos ar šo – dažādi raksturi, dažādas domāšanas sportistiem. Man tas netraucēja, varēju saglabāt fokusu sacensībām.”

Četrkārtējs čempions un spīdveja profesors – Hanss Nīlsens pirms sacensībām atzina: “Mans favorīts ir Andžejs Ļebedevs”. Uz ko pats Ļebedevs norāda, ka viņam ir prieks dzirdēt tādus vārdus: “Skatījos šos braucienus – tās ir spīdveja leģendas. Es esmu saslimis ar mūsu sporta veidu – es zinu katru braucēju. Man nevajag teikt, kā viņš izskatās, es vienkārši pēc stila varu nosaukt jebkuru braucēju.”

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Vecāku izglītības trenere Inga Oliņa: “Visas ģimenes ir pilnas – tās vienkārši ir atšķirīgas”

Raidījumā “Pietura vecākiem” vecāku izglītības treneri no “Centra ZIN” Inga Oliņa un Georgs Rubenis pievēršas ģimenes jautājumam – vai mammas un tēta lomas ir...

POPULĀRĀKIE