svētdiena, 29. septembris
SākumsSabiedrībaZiņasNovadu balss: Valmieras novadā viesojās Higašikavas delegācija no Japānas

Novadu balss: Valmieras novadā viesojās Higašikavas delegācija no Japānas

No 22. līdz 27. jūlijam Valmieras novadā sadarbības vizītē viesojās delegācija no Higašikavas pilsētas Japānā, Hokaido, kā arī Japānas–Uzbekistānas Zīda ceļa fonda izpilddirektors Mansurs Bahridinovs.

Delegācijai pievienojušies arī uzņēmējdarbības vides pārstāvji, tāpēc vizītes laikā pārrunāti Valmieras novadam aktuālie izaicinājumi uzņēmējdarbības veicināšanā, kā arī iespējas investīciju piesaistē. Viesi iepazīstināti ar Valmieras novada uzņēmumu starptautiski konkurētspējīgiem produktiem.

Viens no galvenajiem sadarbības vizītes mērķiem bija iepazīt izglītības iespējas Valmieras novadā un rast jaunus sadarbības veidus. Atbraukušie apmeklēja Vidzemes Augstskolu, Rūjienas pirmsskolas izglītības iestādi Vārpiņa, Valmieras 2. vidusskolu un tās struktūrvienību, pirmsskolas izglītības iestādi Varavīksne, kā arī Rūjienas Tautskolu. Delegācija aplūkoja arī Rūjienas izstāžu zāli un Japānas istabu, rekonstruēto Valmieras teātra ēku, Jāņa Daliņa stadionu, Zilākalna skatu torni utt.

Valmieras novada pašvaldībai Higašikavas pilsēta ir nozīmīgs sadarbības partneris kopš 2007. gadā, kad ciešākas saiknes ar to sāka veidot Rūjiena. Ik gadu tiek organizēti dažādi pilsētu draudzības pasākumi, kā arī organizētas kopīgas aktivitātes izglītībā, kultūrā, sportā un uzņēmējdarbībā. Pēc 2021. gada administratīvi teritoriālās reformas Valmieras novads turpina attīstīt un stiprināt šīs draudzības saites, pievienojot tām ekonomikas dimensiju. 2022. gadā parakstīts saprašanās memorands ar Japānas–Uzbekistānas Zīda ceļa fondu.

 


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Vecāku izglītības trenere Inga Oliņa: “Visas ģimenes ir pilnas – tās vienkārši ir atšķirīgas”

Raidījumā “Pietura vecākiem” vecāku izglītības treneri no “Centra ZIN” Inga Oliņa un Georgs Rubenis pievēršas ģimenes jautājumam – vai mammas un tēta lomas ir...

POPULĀRĀKIE