sestdiena, 28. septembris
SākumsSabiedrībaZiņasNovadu balss: Aicina iesaistīties upes tecējuma atjaunošanas talkā Riežupē

Novadu balss: Aicina iesaistīties upes tecējuma atjaunošanas talkā Riežupē

Lai uzlabotu Riežupes plūdumu, straujteces un tās vispārīgo ekoloģisko stāvokli, Kuldīgas novada pašvaldība aicina ļaudis iesaistīties talkā. Talka paredzēta 15. septembrī.

Talciniekiem būs jāķeras klāt pieaugošam koku sagāzumam, kas palēnina straumi, vienlaikus liekot tai rast citus ceļus tam apkārt. Lai atjaunotu un saglabātu tik vērtīgos straujteču posmus upē, citreiz no šādiem dabiskajiem šķēršļiem ir jāatbrīvojas. Tas nodrošinās ne vien upes atgriešanos tās īstajā gultnē, bet arī lieko sedimentu aizskalošanos, sekmīgāku zivju migrāciju, vieglāku laivošanu un galu galā arī skaistāku ainavu.

Palīdzība būs nepieciešama tajā brīdī, kad sazāģētie un citi mazie koki ir jādabū ārpus upes, lai viss darbs neieskalotos turpat atpakaļ. Darbs atradīsies gan maziem, gan lieliem, jo darbi upē pielāgojami.

Talkas organizatori piekodina, ka cilvēkiem jāsagatavojas tam, ka var samirkt pilnībā. Pirmais un obligātais nosacījums – jāņem līdzi sausas maiņas drēbes, ko pārvilkt pēc talkas.

 


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Kurzemes Vārds”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Vecāku izglītības trenere Inga Oliņa: “Visas ģimenes ir pilnas – tās vienkārši ir atšķirīgas”

Raidījumā “Pietura vecākiem” vecāku izglītības treneri no “Centra ZIN” Inga Oliņa un Georgs Rubenis pievēršas ģimenes jautājumam – vai mammas un tēta lomas ir...

POPULĀRĀKIE