trešdiena, 16. oktobris
SākumsAktuāliSkolotājs un treneris Jēkabs Rēdlihs par bērnu un pieaugušo lieko svaru: katrs...

Skolotājs un treneris Jēkabs Rēdlihs par bērnu un pieaugušo lieko svaru: katrs var kaut ko darīt

Statistika liecina – katrs ceturtais bērns sākumskolā ir ar lieko svaru, savukārt pieaugušo vidū ar to saistītām problēmām ir gandrīz 60 procenti cilvēku. Raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” skolotājs, treneris un bijušais Latvijas izlases hokejists Jēkabs Rēdlihs dalās savās pārdomās par bērnu un pieaugušo liekā svara tēmu.

“Viennozīmi, ka tā situācija nav baigi foršā,” par tendencēm liekā svara jomā bērnu vidū teic Rēdlihs, “Mēs varam sēdēt, gausties un čīkstēt, un pīkstēt par to, cik viss ir slikti, bet tajā pašā laikā katrs no mums var kaut ko darīt.” Arī skolā, kur strādā pats, ir bērni, kuri ir nedaudz lielāki un kuru fiziskā kustība nav tik aktīva, taču ir arī konkrēti bērni, kuri sākumā ar sportu nav tik ļoti sadraudzējušies, bet vēlāk situācija pagriezusies pilnīgi pretēji.

“Ja es to ziķerīti, kuram varbūt nav šī veselīgā pieredze, šī pozitīvā atkarība kaut kādā ziņā no kustības, tad mans uzdevums, lai viņš sāk. Tiklīdz viņš sāks, mēs dabūsim pirmo solīti tajās durtiņās – dabūsim iekšā, un viņš var sevi mainīt. Jā, ņem virsroku viss negatīvais – tā sliktā ēšana, nekustēšanās, bet pa bišķim mēs atkal varam dabūt atpakaļ,” viņš norāda.

Bērni mācās no saviem piemēriem – pieaugušajiem, tomēr arī viņu vidū ir gana daudz liekā svara problēmu. Rēdlihs atzīstas, ka pašam vasaras atvaļinājuma laikā radies mazs vēderiņš: “Redz, mums katram tā sava izvēle ir. Ja tevi apmierina būt lielam un tu no tās dzīves īsti neko negribi, tad viss ir kārtībā. Es saprotu, ka es gribu skriet savam ziķerim līdzi, kurš man vienkārši – trakais, “Duracell” baterija, tad man ir jābūt formā.

Es sāku ēst labāk, es sāku kustēties vairāk – tātad tā ir mana izvēle. Man liekas, ka mums ir tāda pašapmierinātība, jo ir grūti – “Nu, ko tad es tur?” Man liekas, tas grūtums atkal nāk no tā sporta – grūtums raksturiņu arī bišķi parūda, kaut kādā veidā pie pirmām grūtībām tu nesaki: “Ai, būs jau labi.” Atkal pie vērtībām – kādas tās vērtības?”

Pilnu raidījumu “Ar dziesmu par dzīvi” klausies ierakstā!

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Rinkēvičs joprojām aicina pārskatīt ieroču ierobežojumus, jo “Ukraina šobrīd tuvojas ļoti sarežģītai situācijai”

Nesen uzrunu ANO Ģenerālajā asamblejā sniedza Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, pievēršoties Ukrainas atbalsta tēmai. Raidījumā “Alianses divas desmitgades: Latvijas ceļš kopā ar NATO”...

POPULĀRĀKIE