trešdiena, 23. oktobris
SākumsKultūraNovadu balss: Līvānietis ar savu darbu popularizē stikla pūtēja amatu

Novadu balss: Līvānietis ar savu darbu popularizē stikla pūtēja amatu

12. oktobrī Līvānu stikla un amatniecības centrā atklāja izstādes “Stikla pūtējs uz visiem 100” un “Personība. Stikls. Kadrs”, kuru galvenais varonis ir šī centra stikla pūtējs Aleksandrs Logvins.

Aleksandra Logvina darbu, ko var dēvēt par rotaļu ar stiklu, var iepazīt izstādes stikla eksponātos un fotogrāfu Didža Grodza, Māra Justa, Ivara Utināna, Valda Putniņa, Ilzes Onzules un Jāņa Magdaļenoka fotogrāfijās. Jāiestarpina, ka izstāde “Personība. Stikls. Kadrs” tapa ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un biedrības “Latgales reģiona attīstības aģentūra” atbalstu.

Abas izstādes ir veltītas Meistara 40 radošo gadu un 60 dzīves gadu jubilejām. Viņš šobrīd ir vienīgais stikla pūtējs, kurš ar meistarklasēm, stikla darbiem un šīm pieminētajām izstādēm popularizē stikla pūtēja aicinājumu ne tikai Latgalē, bet ārpus tās robežām.

 


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Vietējā Latgales Avīze”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Sintija Broka: nevar apdraudēt to, kas ir pašpietiekams un kam ir vēlme pastāvēt

Latvijas Ārpolitikas institūta direktora vietniece un Tuvo Austrumu pētniecības programmas vadītāja Sintija Broka raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” skaidro, vai Tuvo Austrumu cilvēki, ierodoties...

POPULĀRĀKIE

spot_img