svētdiena, 29. septembris
SākumsSabiedrībaZiņasNovadu balss: Krāslavā atklāj tiltu pār Jāņupīti

Novadu balss: Krāslavā atklāj tiltu pār Jāņupīti

27. jūnijā Krāslavā tika atklāts jaunais tilts pār Jāņupīti. Pār veco tiltu satiksme autotransportam tika slēgta jau pirms astoņiem gadiem – 2016. gadā, taču gājējiem tad vēl bija atļauts pārvietoties pār tiltu. Tilts pavisam tika slēgts 2020. gadā. Tāpēc var droši teikt, ka krāslavieši šo notikumu bija ļoti gaidījuši.

Svinīgo pasākumu atklāja teatralizēts uzdevums, kurā krāslavieši pulcējās Plāteru, Pils un Sauleskalna ielas krustojumā. No katras ielas ieradās pagātnes ciemiņi – no Plāteru ielas nāca paši Plāteri, no Pils ielas puses – pils Dāma, bet no Sauleskalna ielas – Saules meita. Savukārt dzirnavnieks un dzirnavniece uz tilta salika miltu maisus, lai pārbaudītu tā izturību.

2023. gada 11. jūlijā starp Krāslavas novada pašvaldību un SIA “ACBR” tika noslēgts līgums par būvdarbu veikšanu objektā “Tilta pār Jāņupīti Raiņa ielā un Pils ielas posma pārbūve Krāslavā”. Būvdarbi sākās 2023. gada 17. jūlijā. Tilta projektu izstrādāja Piegādātāju apvienība “SIA “Ceļu komforts Rīga” un SIA “BT Projekts””.

Tilta būvē izmantoti sen aizmirsti, unikāli risinājumi, piemēram, nesošā laiduma konstrukciju veido līmēta koka sijas ar mūža ilgumu 100 gadi, kas Latvijā ir reti sastopams risinājums autotransporta tiltos.

Tilta atklāšanā savu uzrunu teica Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks: “Šajā zonā darbi vēl turpinās, un līdz vasaras beigām viss būs pabeigts. Ir dažas lietas, kuras mēs vēl plānojam uzlabot un domāju, ka šī vieta būs vēl viena pilsētas vizītkarte, viena no skaistākajām Krāslavā.”

Krāslaviešus apsveica arī būvnieku pārstāvis SIA “ACBR” valdes priekšsēdētājs Kaspars Kalniņš, kurš uzsvēra, ka šim tiltam ir ne tikai līmēta koka sijas, bet arī drošības barjeras ir no koka, kas ir sens materiāls. Latvijā nav otra tāda tilta, un šai būvei ir visi priekšnoteikumi, lai to izvirzītu konkursam par gada labāko būvi Latvijā.

Jauno tiltu iesvētīja pilsētas reliģisko konfesiju pārstāvji, un visi ieradušies cilvēki svinīgā solī devās pāri tiltam, kur otrā pusē viņus sagaidīja meldera ceptās maizes klaips.


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Vietējā Latgales Avīze”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Vecāku izglītības trenere Inga Oliņa: “Visas ģimenes ir pilnas – tās vienkārši ir atšķirīgas”

Raidījumā “Pietura vecākiem” vecāku izglītības treneri no “Centra ZIN” Inga Oliņa un Georgs Rubenis pievēršas ģimenes jautājumam – vai mammas un tēta lomas ir...

POPULĀRĀKIE