sestdiena, 28. septembris
SākumsSabiedrībaZiņasNovadu balss: Cēsīs atklās valstī lielāko saules elektrostaciju

Novadu balss: Cēsīs atklās valstī lielāko saules elektrostaciju

25. septembrī Cēsīs svinīgi atklās līdz šim Latvijā lielāko saules elektrostaciju – Cēsu SES. Investējot 12 miljonu eiro vietējā kapitāla, tostarp Luminor bankas 6,5 miljonu eiro aizdevumu, vērienīgo zaļās infrastruktūras projektu īstenojis Latvijas investīciju uzņēmums Merito Partners kopā ar atjaunīgās enerģijas projektu attīstītāju Saules Energy.

Līdz šim degradēta un purvaina teritorija Cēsu nomalē tagad kļuvusi par sakoptu, drošu, bioloģiski daudzveidīgu vidi, kas kalpo visa reģiona elektrības patērētājiem un ir piemērs optimālai tehnoloģiju un vides mijiedarbībai.

Cēsu SES ar 19,8 MW uzstādīto jaudu turpmāk ik gadu saražos vismaz 20 400 MWh atjaunīgās enerģijas, kas atbilst 10 000 Cēsu un tuvējo Vidzemes novadu mājsaimniecību gada elektroenerģijas patēriņam. Saules elektrostacijas teritorijā 23 ha platībā izvietoti vairāk nekā 33 500 saules paneļu.

 


Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Jaunākie
Vecākie Populārākie
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Vecāku izglītības trenere Inga Oliņa: “Visas ģimenes ir pilnas – tās vienkārši ir atšķirīgas”

Raidījumā “Pietura vecākiem” vecāku izglītības treneri no “Centra ZIN” Inga Oliņa un Georgs Rubenis pievēršas ģimenes jautājumam – vai mammas un tēta lomas ir...

POPULĀRĀKIE