piektdiena, 28. jūnijs
SākumsKultūraDons atskatās uz “Eirovīzijā” piedzīvoto: “Ja ir ambīcija, tad šī ir lieliska...

Dons atskatās uz “Eirovīzijā” piedzīvoto: “Ja ir ambīcija, tad šī ir lieliska vieta, kur sevi parādīt”

Skaļi un pārliecinoši šajā gadā uz “Eirovīzijas” lielās skatuves sevi pieteica Latvijā iemīļotais dziedātājs Dons, kurš raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” atskatās uz dziesmu konkursa norisi, sasniegto un arī turpmāko – vai patur prātā domu vēl kādu reizi piedalīties šajā konkursā. “Ja ir ambīcija, tad šī ir lieliska vieta, kur sevi parādīt, paskatīties pēc tam uz sevi no malas, – kā tad izdevās,” teic Dons.

Kādas ir galvenās lietas, par kurām jāpiedomā un jāizprot “Eirovīzijā”, Donam pastāstījuši un savā pieredzē dalījušies iepriekšējo gadu konkursanti – Aminata un Jānis Pētersons no grupas “Citi zēni”. “Kam gatavoties un ko ņemt vērā varbūt, un ko nevajag ņemt vērā, kas tad ir šī te notikumu hierarhija – pirmais un pāri visam, protams, tas ir priekšnesums, un tas ir pats galvenais,” par abu kolēģu ieteikumiem stāsta Dons.

Tāpat ieteikts sagatavoties intervijām medijiem, kuri jautās dažādus jautājumus, kā arī gatavošanās procesā viņš pat uzsācis angļu valodas nodarbības. Savukārt visiem atmiņā paliekošais tauriņa formas salīdzinājums Donam jau iepriekš bijis ienācis prātā. “Kamēr uzdeva jautājumu, man vienkārši bija priekšā trīs atbilžu ceļi – viens, ir jāpasaka par Latviju. To es neesmu teicis pirmo reizi – par tauriņu,” pastāsta dziedātājs, “Viens spārniņš mums ir mazāks, bet tas nekas, lidojam tāpat.”

Viņš turpina: “Otrs – bija atbilde par Latviju, par latviešiem, un trešā atbilde bija par to, ka katrs iedzīvotājs un tai skaitā katra valsts ir pelnījusi būt brīva – savos uzskatos un dzīvot tā, kā katrs vēlas, kā indivīds, tā pilsēta, tā novads un tā valsts, un tā visi kopā. … Tie grūtie momenti, jā, tas ir tāds pārbaudījums mums visiem – izturēt to mentāli, un arī jābūt fiziski spēcīgiem, ne tikai mentāli – aizstāvēt sevi, sev apkārtējos un savu valsti.”

Vai citiem mūziķiem dziedātājs ieteiku cīnīties par iespēju nokļūt “Eirovīzijā”, Dons uzskata: “Kāpēc nē? Ja ir ambīcija, tad šī ir lieliska vieta, kur sevi parādīt, paskatīties pēc tam uz sevi no malas, kā tad izdevās. Tas ir atkarīgs no katra mākslinieka paša, – vai ir vēlme un ko tu vēlies no tā dabūt ārā – to visu var dabūt.”

Uz intriģējošo raidījuma vadītājas Ineses Vaikules jautājumu, vai jebkad varētu vēlreiz piedalīties šajā konkursā, Dons nosaka, ka tas ir diezgan interesants jautājums: “Es nekad nesaku – nekad. Es neesmu tik kategorisks, lai tagad pateiktu – nē, viss, es vairs nekad nebraukšu. Ja būs dziesma un būs ideja, un sakritīs zvaigznes, kāpēc gan nē?”

LĪDZĪGI RAKSTI

KOMENTĀRI

0 Komentāri
Inline Feedbacks
Rādīt visus komentārus

CITI LASA

Džūkstē notiks pirmie “Roka dziesmu svētki”

29. jūnijā Tukuma novada Džūkstē notiks pirmie “Roka dziesmu svētki”, kuros piedalīsies gan pazīstami rokmūzikas solisti: Jānis Buķelis, Bukums un Frišfelds, kā arī Atis...

POPULĀRĀKIE